Hurmaava piparkakku-kakku tekee joulun! Maustekakku on joulunajan klassikko ja ihana piparkakkumauste sopii siihen mainiosti. Kakku syntyy helposti gluteenittomista aineksista ja herkutteluhetken kruunaa taateleista ja kookosmaidosta valmistuva kinuskikastike.
TARVITSET
gluteeniton, maidoton
rengasvuoan halkaisija 22 cm
3 kananmunaa
1 ¾ dl kookossokeria
3 dl mantelijauhoa
2 dl vaaleaa riisijauhoa
3 tl piparkakkumaustetta
2 tl leivinjauhetta
¼ tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
1 dl juoksevaa kookosöljyä
2 dl kookosmaitoa
Kinuskikuorrute:
8 tuoretta taatelia
2 rkl juoksevaa kookosöljyä
1 dl kookosmaitoa
ripaus vaniljajauhetta
pieni ripaus suolaa
valmistus
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Riko kananmunat isoon kulhoon ja lisää kookossokeri. Vatkaa munia ja sokeria sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan, kunnes saat kuohkeaa vaahtoa (kookossokeri ei vaahtoudu yhtä hyvin kuin valkoinen sokeri, mutta vaahdosta pitäisi kuitenkin tulla hieman kuohkeaa).
Mittaa mantelijauhot, riisijauho, piparkakkumauste, leivinjauhe, vanilja ja suola toiseen kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää kookosöljy ja kookosmaito. Lisää sitten muna-sokerivaahto ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Voitele rengasvuoka kookosöljyllä ja ripottele vuoan pohjalle ja reunoille hieman mantelijauhoa. Lusikoi taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia, kunnes kakku on saanut kauniin kullanruskean sävyn. Voit myös tarkistaa kakun kypsyyden cocktailtikulla: kakku on valmis, kun tikkuun ei kokeiltaessa jää taikinaa. Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia ja kumoa kakku lautaselle. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.
Valmista sillä välin kuorrute. Poista taateleista kivet. Lisää kaikki kuorrutteen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi. Lusikoi kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Tarjoa ja nauti! Valmis kakku kannattaa säilyttää tarjoilun jälkeen jääkaapissa.