Foodinin luomulaatuiset pähkinä- ja mantelitahnat ovat maukkaita, lempeän pähkinäisiä, kivimyllyssä matalassa lämpötilassa jauhettuja. Ne sopivat sellaisenaan vaikkapa smoothieen, puuroihin, jogurtin tai paahtoleivän päälle täyteläisyyttä ja makua tuomaan.
Tässä kolme helppoa vinkkiä, miten hyödyntää näitä monikäyttöisiä ja herkullisia Foodinin tahnoja. Voit esimerkiksi valmistaa helppoja banaaniherkkuja, joita on kiva napostella, kun välipalan nälkä yllättää.
Banaanivälipalaherkku
- banaani ohueksi siivutettuna
- Foodinin manteli- tai pähkinätahnaa
Lusikoi manteli- tai pähkinätahnaa banaanisiivujen päälle ja laita palat pakastimeen jähmettymään.
Tutustu pähkinätahnoihinPähkinäinen pika ”kinuski”
Jos haluat banaanivälipalaherkuista makeampia, testaa niiden kanssa vegaanista ”kinuskia”, joka sekoitetaan Foodinin pähkinä- tai mantelitahnasta, kookosmannasta, kookossokerista ja ripauksesta suolaa. Tätä ihanuutta voit käyttää minkä tahansa välipalan lisukkeena terveellisenä makeuttajana. Se toimii niin smoothiessa, puuroissa kuin lettujenkin päällä.
Banoffee smoothiessa ”kinuski” on joko herkullisena koristeena lasin reunalla tai houkuttelevana paksuna raitana smoothie bowlin päällä.
Katso reseptiRouskuvat mantelikeksit
Pähkinä- ja mantelitahnat toimivat vegaanisessa leivonnassa sekä kananmunankorvikkeena että rasvan lähteenä. Ne sopivat mainiosti leipä-, kakku- ja piirakkataikinoihin, mutta parhaiten tahnat pääsevät oikeuksiinsa keksitaikinoissa, sillä ne tekevät keksin koostumuksesta vastustamattoman.
Näissä suussa sulavissa rouskuvissa kolmen mantelin väli- tai aamupalakekseissä mantelitahnaa käytetään yhdessä vegaanisen chia ”munan” ja Foodinin neitsytkookosöljyn kanssa taikinan mehevöittäjänä ja koossa pitävänä aineksena. Toki mantelitahna tuo myös lempeän pähkinäistä makua yhdessä manteleiden ja siementen kanssa.
Katso resepti