Helppo ja maistuva pestopasta pelastaa arjessa! Tämän vihreän pestopastan salaisuus piilee itse tehdyssä pestossa sekä päälle ripoteltavassa vegaanisessa Paramesanissa, joka sopii käytettäväksi perinteisen parmesanin tavoin. Monipuolisuutta ja väriä annokseen tuovat kesäkurpitsa ja rucola. Ota resepti kokeiluun ja ihastu!
AINEKSET
Pesto:
1 dl Foodin saksanpähkinöitä
2 ruukkua tuoretta basilikaa
1 dl Foodin oliiviöljyä
1 dl Foodin Paramesania
2 rkl Foodin omenasiiderietikkaa
2 valkosipulinkynttä
Suolaa ja pippuria
Vettä
Pasta:
1 keltainen sipuli
1 rkl Foodin oliiviöljyä
200 g haluamaasi pastaa
1 kesäkurpitsa
100 g rucolaa
2 rkl Foodin Paramesania
VALMISTUS
Aloita lisäämällä kaikki peston ainekset blenderiin. Lisää ainesten joukkoon myös vettä sen verran, että peston koostumuksesta tulee kermainen. Siirrä pesto sivuun odottamaan.
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä.
Hienonna sipuli ja paista oliiviöljyssä kullanruskeaksi.
Viipaloi kesäkurpitsa ja lisää pannulle, paista pehmeäksi.
Siivilöi pasta ja lisää se pannulle haluamasi pestomäärän kanssa. Tarjoile annos rucolan ja vegaanisen Paramesanin kanssa.