Tuunaa pestosta ravitsevampi Foodinin kotimaisella kylmäpuristetulla hamppuöljyllä ja Foodinin viherjauheella! Saat vegaaniseen pestoon hyvää makua, kun käytät Foodinin ravintohiivahiutaleita ja paahdat mantelit etukäteen kuivalla pannulla. Pestosta saat myös kätevästi vaikkapa leivän päälle levitettävän tahnan blendaamalla sen kikherneiden kanssa.
AINESOSAT
1 dl (60 g) Foodinin manteleita
30 g tuoreita yrttejä esim. 15 g basilikanlehtiä ja 15 g korianteria (korianterin voit käyttää varsineen)
3 rkl Foodinin ravintohiivahiutaleita
1-2 valkosipulinkynttä (tai maun mukaan)
2 tl Foodinin Viherjauhetta
½ tl suolaa
1 dl Foodinin kotimaista kylmäpuristettua hamppuöljyä
Tuunaa tahnaksi:
noin ½ pestosta
2 dl keitettyjä Foodinin kikherneitä
1 rkl Foodinin sitruunamehua
mustapippuria ja lisää suolaa tarvittaessa
VALMISTUSOHJE
Paahda manteleita kuivalla kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan, tai kunnes ne ruskistuvat. Anna manteleiden jäähtyä ja blendaa ne yhdessä yrttien, ravintohiivahiutaleiden, valkosipulin, Viherjauheen ja suolan kanssa. Lisää lopuksi hamppuöljy joukkoon lusikalla sekoittaen. Voit myös lisätä osan hamppuöljystä blendauksen aikana, jotta pesto sekoittuu kunnolla.
Jos haluat tehdä pestosta tahnaa, sekoita noin puolet siitä sileäksi yhdessä keitettyjen jäähdytettyjen kikherneiden ja sitruunamehun kanssa. Maista ja mausta mustapippurilla ja suolalla.