Bataatti pääsee loistamaan yhdessä Foodin kvinoan kanssa herkullisessa joululaatikossa. Mausta laatikko ihanilla Foodin mausteilla ja pehmennä Foodin kookosmaidolla. Bataattilaatikon kruunaa luomupähkinöistä valmistettu makean suolainen rapea kuorrute.
AINEKSET
1,5 dl Foodin kvinoaa
2,5 dl vettä
2 dl Foodin kookosmaitoa
1/2 tl suolaa
800 g bataattia (noin 600-700 g kuorittuna)
1 tl Foodin kardemummaa
1 tl Foodin piparkakkumaustetta
1 rkl vaahterasiirappia
¼-½ tl suolaa
1 dl Foodin kookosmaitoa
Kuorrute
n.80 g Foodin pekaanipähkinöitä
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl Foodin kookosöljyä
1/8 tl – ¼ tl suolaa
VALMISTUS
Lämmitä uuni 150 asteeseen.
Huuhtele kvinoa ja keitä se vesi-kookosmaito seoksessa kypsäksi, muttei puuromaiseksi, noin 20 minuuttia.
Kuori ja palastele bataatti pieneksi. Keitä bataatinpaloja noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet.
Surauta bataatti sileäksi esim. sauvasekoittimella ja lisää joukkoon keitetty kvinoa, kardemumma, piparkakkumauste, vaahterasiirappi, suola sekä loput Foodin kookosmaitopurkista.
Levitä seos vuokaan ja lämmitä uunissa 25 minuuttia.
Murskaa pekaanipähkinät pieneksi ja sekoita kulhossa siirapin, öljyn ja suolan kanssa. Ripottele kuorrute bataattilaatikon päälle tasaisesti ja paahda uunissa vielä noin 20-25 minuuttia, tai kunnes pähkinäkuorrute näyttää paahtuneelta.