Tältä sivulta löydät vastauksia tavallisimpiin tilauksiin ja asiakaspalveluun sekä tuotteisiin ja pakkauksiin liittyviin kysymyksiin. Mikäli etsit tietoa jonkin tietyn tuotteen ominaisuudesta, tarkista kyseisen tuotteen sivulta lisätietoa.

Jos et löydä tarvitsemaasi vastausta, voit aina olla yhteydessä Foodinin asiakaspalveluun arkisin klo 12-16 puh. 040 648 6670 tai info@foodin.fi.

TILAUKSET JA ASIAKASPALVELU

Voit tehdä ostoksia verkkokaupassa rekisteröitymättä, mutta rekisteröitymällä pääset seuraamaan tarkemmin tilauksesi etenemistä, tilaushistoriaasi sekä tallentamaan osoitetietosi seuraavia ostoskertoja varten.

Tehtaanmyymälä on meillä vasta suunnitteluasteella ja aikataulu ei ole vielä varmistunut. Tämä on kovin toivottu lisäys palveluvalikoimaamme, jääthän seurailemaan vielä tiedotustamme asian suhteen? Ja lämpimästi tervetuloa paikan päälle, kun myymälämme avautuu! Halutessasi voit noutaa verkkokauppatilauksesi noutovarastoltamme ja säästää toimituskulut.

Kyllä, osoitteesta https://foodin.fi/tuote/lahjakortti/ voit valita lahjakortin summan suuruuden ja tehdä tilauksen. Saat lahjakortin sähköpostiisi 1-2 arkipäivän kuluessa. 

Kyllä voit. Kirjoita toimitusosoitteesi ystäväsi osoitetiedot, niin lähetys menee oikeaan osoitteeseen.

Lisäykset jo maksettuihin ja viimeisteltyihin tilauksiin eivät valitettavasti ole mahdollisia. Voit aina tehdä uuden tilauksen unohtamallesi tuotteelle.

Valitettavasti emme voi ottaa ennakkotilauksia vastaan. Pyrimme täydentämään suosikkituotteitasi mahdollisimman pian!

Voit kirjoittaa alennuskoodisi tai lahjakorttisi koodin kassalla maksuvaiheessa sivun yläosassa olevalle “kuponki”-riville.

Suurin osa alennuskoodeista toimii vain normaalihintaisten tuotteiden kohdalla. Jos alennuskoodisi tai lahjakorttisi koodi ei jostain muusta syystä toimi, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 8-16 puh. 045 151 3101 tai info@foodin.fi.

Saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun pakettisi lähtee meiltä, ja noutoilmoituksesta käy ilmi viimeinen päivämäärä, johon asti tilaus on noudettavissa. Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme, ja sopia erikseen itsellesi sopivan toimitusajan. Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 8-16 puh. 045 151 3101 tai info@foodin.fi.

Ulkomaille tehtävät tilaukset ovat mahdollisia. Maksutapana tulisi tällöin käyttää Paytrailia. Voit vielä tarkistaa asian asiakaspalvelustamme. Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 8-16 puh. 045 151 3101 tai info@foodin.fi.

Ota kuvakaappaus ongelmasta tai häiriöstä ja lähetä se sähköpostitse asiakaspalveluumme info@foodin.fi. Pyrimme korjaamaan vian mahdollisimman pian. 

Voit tarkistaa avoimet työpaikat täältä tai lähettää avoimen hakemuksen osoitteeseen rekry@foodin.fi. Kerro itsestäsi ja millaisista tehtävistä olisit kiinnostunut! Olemme yhteydessä, kun vapaita paikkoja seuraavan kerran avautuu.

Jos haluat tehdä kanssamme yhteistyötä, voit lähettää ehdotuksesi osoitteeseen yhteistyo@foodin.fi. Käymme yhteistyö-ehdotuksia läpi kootusti noin kerran viikossa.

Jos haluat jälleenmyydä tuotteitamme, olethan suoraan yhteydessä tukkumme asiakaspalveluun. Tukun asiakaspalvelu on avoinna arkisin 8-16 puh. 045 151 3101 tai tukku@foodin.fi.

TUOTTEET JA PAKKAUKSET

Kaikki tuotteemme ovat luontaisesti gluteenittomia. Myös tuotantomme on gluteeniton, mutta Keliakialiiton myöntämää gluteeniton-merkkiä tuotteillamme ei ole. Tämä tarkoittaa sitä, että gluteenin jäämien riski on olemassa, ja kontaminaatio voi siis tapahtua alkulähteillä. 

Koko valikoimamme on gluteeniton, emmekä käsittele gluteenia tehtaallamme. Meillä ei kuitenkaan ole koko tuotantoketjua kattavaa sertifikaattia, emmekä testaa kaikkia alkutuotannosta tulleita raaka-aineitamme gluteenijäämien varalta. 

Foodinin valikoima on vegaaninen, poislukien heraproteiinit, gheen, mehiläisen siitepölyn ja kollageeniproteiinipatukat sekä kollageeniproteiinin ja -creamerin. 

Parasta ennen -päiväys on merkitty pakkaukseen EXP MM/YYYY -merkinnällä pussin takapuolelle tai purkin pohjaan.

Lähtökohtaisesti myymissämme kuivaelintarvikkeissa päiväykset ovat pitkälle tulevaisuuteen. Jos haluat tarkistaa tuotteen tarkan päiväyksen, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 8-16 puh. 045 151 3101 tai info@foodin.fi.

Monia tuotteistamme on täysin turvallista nauttia parasta ennen -päiväyksen jälkeenkin. Jos tuotteen haju, koostumus tai maku ei ole merkittävästi muuttunut, voit käyttää sitä entiseen tapaansa. Suosittelemme tuotteiden säilyttämistä valolta, lämmöltä ja kosteudelta suojattuna sekä tiiviisti suojattuna, parhaan säilyvyyden takaamiseksi.

Suuresta osaa tuotteista testaamme raskasmetallit, mutta on tuotteita, joista jokaista erää ei testata: esimerkiksi oliiviöljystä, kookosvedestä ja sellaisista tuotteista, jotka tulevat yksittäisiltä maa-alueilta.

Bacillus Coagulans -maitohappobakteeri on maidoton ja vegaaninen, ja se on tutkittu maidon allergeenien varalta. Terve suolistobakteerikanta ylläpitää hyvinvointia ja maitohappobakteerit ovat hyödyllisiä vatsan hyvinvoinnille, ravinteiden imeytymiselle ja vastustuskyvyllemme.

Raakasuklaamme on vegaanista, eikä näin ollen sisällä maitoa tai laktoosia.

Emme käsittele omassa tuotannossamme lainkaan kananmunaa ja soijaa, joten omalla tehtaallamme kontaminaatioriskiä ei ole. Emme kuitenkaan testaa allergeenien varalta kaikkia alkutuotannosta tulleita raaka-aineitamme, joten emme voi taata, etteivät ne olisi sataprosenttisesti ilman allergeenijäämiä. 

Kookosmaidossa, kookosöljyssä, oliiviöljyssä sekä balsamicossa voimme taata 100%, ettei allergeenijäämiä näistä raaka-aineista ole. 

Kaikken lisäravinteidemme raaka-aineet tulevat luotettavilta, pitkäaikaisilta kumppaneiltamme, ja jokainen raaka-aine-erä tutkitaan. Kaikista raaka-aineista on saatavilla puhtaustodistus.
Todistusten lisäksi maahantuomiamme tuotteita tutkivat myös valvovat viranomaiset, kuten Suomen Tulli ja Eurofins.

Lähtökohtaisesti uusien superfoodien tai viherjauheiden käyttöä ei tule aloittaa raskauden aikana, ellei niitä jo ennestään käytä ja keho on tottunut niihin. Kuitenkin esimerkiksi lucuma ja acerola ovat turvallisia aloittaa raskauden aikana. 

Mikäli havaitsit tuotteessa jotain poikkeavaa, pyydämme sinua lähettämään tuotteen nimen, eränumeron sekä mahdolliset kuvat asiakaspalveluumme info@foodin.fi. Näin tieto välittyy parhaiten laadunvalvontaamme ja voimme tarvittaessa korvata tapahtuneen.

Teemme kovasti töitä sen eteen, että pakkauksemme olisivat mahdollisimman ekologisia ja kestäviä. Elintarvikkeiden pakkaamisessa on hyvin paljon asioita, jotka täytyy ottaa huomioon aina materiaalien turvallisuudesta säilyvyyteen, käyttömukavuuteen, logistiikan kestämiseen ja kierrättämiseen. Olemme testanneet biohajoavia materiaaleja runsaasti, mutta materiaalin kestävyys ja pakkauksen elinaika aiheuttavat vielä toistaiseksi haasteita. Lisäksi biohajoavat pakkausmateriaalit eivät toistaiseksi kelpaa Suomen biokeräysjärjestelmään liian pitkän hajoavuusajan vuoksi. Edellämainitujen seikkojen vuoksi tuotteemme pakataan toistaiseksi vielä muoviin, joka on helposti kierrätettävä ja tällä hetkellä paras mahdollinen vaihtoehto tuotteisiimme säilyvyyden, kestävyyden ja kierrätettävyyden vuoksi.

Testaamme tälläkin hetkellä uusia materiaaleja ja heti kun löydämme sopivan, saamme tehtyä muutokset tuotantoomme ripeästi. 

Nykyisissä pakkausvalinnoissamme olemme halunneet huomioida entistä paremmin sen, että pakkaus litistyy helposti mahdollisimman pieneksi. Lisäksi meidän täytyy huomioida samalla tuotteen parhaan säilyvyyden takaavat koot sekä materiaalit. Pakkauksemme ovat kokemassa kuitenkin brändiuudistuksen parhaillaan ja tässä yhteydessä tuotteisiin ollaan lisäämässä myös tarkemmat kierrätysohjeet. Jatkossa pakkaukset tulevat olemaan kartonkikierrätettäviä, sillä tämä pakkausmateriaali takaa lisäksi tarpeeksi pitkän hyllyiän sekä erinomaisen tuoteturvallisuuden.

Tavoitteenamme on, että lisäämme tulevaisuudessa kotimaisten raaka-aineiden tarjontaa valikoimassamme. Meille on tärkeintä, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme parasta mahdollista ruokaa luomulaatuisena.

Jos emme löydä haluamaamme tuotetta laadukkaalla luomustandardilla Suomesta, hankimme sille ulkomaisen toimittajan. Hyvinvointi ja ravintorikkaus ovat keskeisessä asemassa ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta – hyvinvoivat ihmiset jotka syövät ravinnerikasta ruokaa tukevat koko planeetan hyvinvointia. Pelkästään kotimaisiin tuotteisiin rajoittuva toiminta sulkee pois lukuisia erinomaisia laadukkaita luomutuotteita.

Luomussa maaperää vuoroviljellään tuholaisten torjumiseksi. Erilaiset juuret ja kasvustot tekevät maaperästä mehevän, ja se pystyy sitomaan typpeä ilmakehästä kasvihuonekaasujen vähentämiseksi. Luomutuotannossa käytetään paljon sellaisia kasveja pohjakasveina, jotka keräävät typpeä ja vievät sen maaperään. Luomussa maaperään palautetaan kaikki, mitä ei syödä, mikä kasvattaa maaperän humuskerrosta.

Raaka-aineen alkutuotanto kattaa suurimman osan koko tuotteen ympäristövaikutuksista, joten kiinnitämme huomiota luonnon monimuotoisuuteen ja ympäristöystävälliseen viljelyyn kumppaneita ja tuottajia valitessamme. Kokonaisvaikutuksista kuljetus kattaa vain noin pari prosenttia tuotteen ympäristövaikutuksista, mutta pyrimme tässäkin valitsemaan kaikista ympäristöystävällisimmän vaihtoehdon – tuotteet saapuvat Suomeen rahtilaivalla mahdollisimman suurina erinä.

Foodin on 100% kotimaisessa omistuksessa oleva perheyritys. Työllistämme suoraan Jyväskylässä omissa toimitiloissamme 45 henkilöä ja tämän lisäksi muualla Suomessa 6 henkilöä. Valmistamme ja pakkaamme lähes kaikki tuotteemme itse Jyväskylässä, ja hankimme lähes kaikki pakkausmateriaalimme Suomesta. Noudatamme alalle sopivaa työehtosopimusta, sekä toimimme tietenkin muutoinkin voimassaolevien lakien mukaisesti.

Lähes koko valikoimamme on EU-luomusertifioitua tai muuten villinä luonnontuotteena kasvanutta. Suosimme luomu- ja metsäviljelyä, ja olemme mukana edistämässä näitä viljelytapoja. Maailmalla teemme yhteistyötä eri tahojen ja kumppaneiden kanssa, jotka edustavat pieniä viljelijäyhteisöjä (mm. valvovat työoloja- ja aikoja, kauppahintoja jne) ja tukevat heidän toimintaansa esimerkiksi lisäämällä koulutusta.

Vaajakosken tehtaamme tuotanto toimii aurinkovoimalla. Tehtaan katolle on rakennettu aurinkovoimala, joka kattaa koko tuotannon energiantarpeen, jonka lisäksi hyödynnämme maalämpöä, maaviilennystä sekä hukkalämmön talteenottoa. Toimitilat on rakennettu paikallisen rakennusliikkeen toimesta, ja materiaaleissa olemme suosineet kotimaista ja paikallista – esimerkiksi kalusteemme tulevat paikalliselta puusepältä.

Teemme yhteistyötä yhteiskunnan tasa-arvoa edistävien ja heikoimpien asiaa parantavien tahojen kanssa, kuten Venner -ruokakassin ja Suvimäen klubitalon. TE-toimiston ja vakuutusyhtiöiden kautta palkkaamme pitkäaikaistyöttömiä ja tarjoamme paikan työkokeilijoille.

LUE BLOGISTAMME LISÄÄ TUOTTEISTAMME, RESEPTEISTÄ JA AJANKOHTAISISTA RAVITSEMUSTRENDEISTÄ

Tiedote: Ensimmäinen kasvipohjaisella proteiinilla vahvistettu proteiinipatukka Foodinilta – Kotimaisen perheyrityksen kevään uutuudet vastaavat kuluttajien kysyntään terveellisistä välipaloista

Kasvipohjaiset NUTI-proteiinipatukat, Clean & Real -proteiinipatukoiden uutuusmaku Crispy Chocolate Bliss sekä perheyrityksen kaksi suosikkiherkkua yhdistävä...

TUTUSTU UUTUUSTUOTTEISIIMME

Ale!
19,95 
Lisää ostoskoriin
Ale!
Varasto loppu
18,00 
Varasto loppu
1,19 
2,19 
Lisää ostoskoriin