LUOMULAATUINEN SITRUUNAMEHU TUO ETELÄ-ITALIAN KEITTIÖÖSI
Sitruuna säilyttää vuosisadasta toiseen asemansa keittiön kulmakivenä, ja lähes jokaisen keittiön kaapista löytyykin pullollinen sitruunamehua. Kirpeä ja raikas sitruunamehu on todellinen keittiön moniottelija, joka tuo happamuutta ruokiin ja maustaa ruoat ja juomat teestä suolaisiin ruokiin ja leivonnaisiin.
Sitruunamehu sopii monenlaiseen maustamiseen – salaattien vinagretteihin, välimerellisiin ruokiin, sekä sekä makeaan ja raakaan leivontaan kuten juusto- ja kuivakakkuihin, raakakakkuihin, muffineihin, piirakoihin ja vanukkaisiin sekä kiisseleihin. Sitä voi lorauttaa kylmien tai kuumien juomien sekaan, kastikkeisiin sekä smoothien sekaan. Sitruunan taika piilee siinä, että se korostaa muiden ruoka-aineiden makuja.
Foodinin luomulaatuinen sitruunamehu on valmistettu Sisiliassa. Yritys toimii viidennessä sukupolvessa ja on aloittanut toimintansa 1800-luvun lopulla Messinan maakunnassa. Sitruunat kylmäpuristetaan tuoreena ja pastöroidaan nopeasti, mikä ei vaikuta c-vitamiinipitoisuuteen, mutta vakaa mehun mikrobiologisesti. Yksi litra mehua sisältää jopa 32 luomusitruunaa.
Avattuna pullo tulee säilyttää jääkaapissa. Suositeltu säilytysaika on 7 vuorokautta, mutta sitruunamehu säilyy hyvin jääkaapissa jopa useita viikkoja.
Luomu, vegaaninen, gluteeniton, lisä- ja säilöntäaineeton. >>
Lue lisää sitruunamehumme valmistuksesta ja synnyinsijasta >>
Kokeile Tuulia Talvion raikasta gluteenitonta sitruunapiirakkaa >>
Kokkaa raikasta sitruuna-kanakeittoa Mirka Tuovisen reseptillä >>

“Juon sitruunamehua yleensä aamuisin kylmän veden kera. Joskus sekoitan mukaan myös viherjauhetta. Sitruunamehu toimii erinomaisesti myös ruoanlaitossa.” – Eveliina, Foodinin asiakaspalvelija
Miia (varmistettu kirjoittaja) –
Aivan huippuherkullinen sitruunamehu! Voi laittaa sellaisenaan reilusti avokadolle, salaateille, juomiin, …