SEESAMINSIEMEN INSPIROI MAKUMATKALLE AASIAN KEITTIÖIHIN
Seesaminsiemen on monelle tuttu Japanin keittiöstä, ja monelle ensikosketus tapahtuu herkullisten sushirullien kautta.
Seesaminsiemenet ovat parhaimmillaan ripoteltuna riisi- ja nuudeliruokien päällä. Ne syventävät monien itämaisten ruokien makua, ja tuovat vivahteen Aasiaa yksinkertaiseenkin riisiruokaan. Suosikkiyhdistelmämme on ripotella seesaminsiemeniä kookosaminolla ja chilillä marinoitujen kasvisten ja riisinuudelien päälle. Seesaminsiemenet ovat oiva lisä myös kotitekoiseen sushiin – ripottele valmiin rullan päälle, tai rullaa makit siemenissä.
Pienen kokonsa vuoksi seesaminsiemenet sopivat myös maustesekoituksiin. Kokeile sekoittaa seesaminsiemeniä osaksi karkeaa suolaa tai yrttejä.
Aasialaisen keittiön lisäksi seesaminsiemenillä on paikkansa myös leivonnassa, raakasuklaan joukossa tai vaikkapa smoothiessa. Suosittelemme liottamaan seesaminsiemeniä muutaman tunnin ajan tai vaikka yön yli pehmeämmiksi ja pulleammiksi, niin ne surahtavat helposti smoothien joukkoon tai osaksi taikinoita. Smoothiessa seesaminsiemenet tuovat täyteläistä rakennetta ja pehmeää makua.
NÄIN LIOTAT SEESAMINSIEMENET
Liota seesaminsiemeniä yön yli ja huuhtele siemenet huolellisesti. Jos haluat idättää siemenet, anna niiden itää siivilässä vuorokausi ja huuhtele ne tuona aikana kahdesti. Jos haluat itäneiden siementen säilyvän pidempään, voit idätyksen jälkeen maustaa ne lempimausteillasi ja kuivattaa uunissa. Jaakko Halmetojan helppoon pähkinöiden ja siementen aktivointiohjeeseen pääset tästä.
Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.
Yleinen suositeltu päiväannos siemeniä aikuiselle on noin kaksi ruokalusikallista, lapselle yksi. Me kuitenkin testaamme jokaisen saapuvan erän, emmekä tuo markkinoille tuotteita, joissa olisi korkeat pitoisuudet nikkeliä tai kadmiumia, joten voit turvallisin mielin käyttää Foodinin luomulaatuisia siemeniä. Voit lukea lisää esimerkiksi öljykasvien siementen kartoitus- ja valvontahankkeesta Ruokaviraston sivuilta.
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
leilamarianne –
Liotan yön yli samalla kun chian siemenetkin. Joka päivä olleet käytössä, ja aion jatkaa.