PIPARMINTTURAAKASUKLAA PEPPERMINT ON VAHVA, INTENSIIVINEN MAKUELÄMYS
Foodinin vahva piparmintturaakasuklaa on täyteläinen makuelämys, jossa tumma, intensiivinen raakasuklaa kohtaa raikkaan, luomulaatuisen piparmintun. Vahva Peppermint sopii erinomaisesti esimerkiksi leivontaan, mutta on ehdottomasti parhaimmillaan iltakahdeksan jälkeen, kun on aika nostaa jalat nojatuolille ja ottaa rauhallinen, seesteinen hetki itselleen.
Foodinin raakasuklaat ovat pitkäaikaisen intohimon ja vastuullisen kehittämisen tulos. Perustajamme Lasse Jalkanen on tunnettu suuresta rakkaudestaan raakasuklaaseen, minkä vuoksi suklaat ovat erityisen tärkeä tuoteryhmä meillä Foodinilla.
Suklaan raaka-aineena käytetään Criollo-alkuperäislajikkeen kaakaopapuja, joita sadat perheet viljelevät elämäntyökseen Perun Amazonialla sademetsän sydämessä. Makeutensa raakasuklaamme saa maailman kestävimmäksi makeuttajaksi tituleeratusta indonesialaisesta kookossokerista, jossa on alhainen glykeeminen indeksi.
FOODININ RAAKASUKLAAT OVAT KOTIMAISTA KÄSITYÖTÄ
Foodinin piparmintturaakasuklaa valmistetaan suomalaisena käsityönä Vaajakosken tehtaallamme. Raakasuklaan valmistus tapahtuu perinteisellä kivimylly- eli stone ground -menetelmällä, jossa jättimäiset myllynkivet jauhavat kahdesta kolmeen vuorokautta raaka-aineet suklaamassaksi.Valmistusprosessin matalalla, alle 42 asteen, lämpötilalla varmistamme, että kaakaopavun ominaisuudet pysyvät tallella valmiiseen tuotteeseen asti. Hellävarainen kivimylly-käsittely vaikuttaa myös suklaan rakenteeseen ja pehmeyteen.
Suklaamassan valmistuttua sekä stone ground-mestarimme Sanna että Malla tekevät massalle tiukan maku- ja koostumusarvion. Tärkeää on varmistaa, että massa on tasaista ja silkkisen pehmeää sekä maku oikeanlaista. Tämän jälkeen massa temperoidaan eli lämpökäsitellään. Temperoinnilla varmistetaan suklaan kiiltävä ja kaunis sävy. Tumma suklaa vaatii hieman korkeampaa temperointilämpötilaa kuin vaalea suklaa. Temperoitu suklaamassa muotoillaan valmiiden muottien avulla suklaalevyiksi. Valmiit levyt käytetään vielä täristyslevyllä, joka poistaa ilmakuplat ja tasoittaa pinnan kauniiksi. Suklaalevyt jäähdytetään jääkaapissa.
Kaikki raakasuklaatuotteemme ovat saaneet Avainlippu-merkin osoituksena suomalaisesta osaamisesta ja työstä.
Luomu ja vegaaninen. Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.
Saattaa sisältää pieniä määriä gluteenitonta kauraa, pähkinöitä, manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Iida –
Tumma suklaa ja piparminttu sopii todella hyvin yhteen, vähän kuin After Eight. Todella hyvää!
venlapuhelin2 (varmistettu kirjoittaja) –
Ihana minttusuklaa, sulaa suuhun ja vie kielen mennessään.
vaisanen.satu –
Todellä täyteläinen ja ihana maku!
Milla Martin (varmistettu kirjoittaja) –
Täydellinen minttusuklaa! Aiemmin en ole välittänyt minttusuklaasta, mutta tämä vie kielen mennessään. Appelsiinisuklaan rinnalla uusi lempparini. 🙂
lindelltuomo5 (varmistettu kirjoittaja) –
Tosi hyvä yhdistelmä.
Raija Johansson (varmistettu kirjoittaja) –
Erinomainen jälkiruoka.
Tuula S (varmistettu kirjoittaja) –
Paras minttusuklaa. Minttua sopivasti ja tumma suklaa on täyteläistä. Mahtava maku.
Iitu (varmistettu kirjoittaja) –
Tumma ja syvä kaakaon maku. Sopivasti piparminttuinen: ei yliampuva, mutta hyvin selkeä. Tiivis, lohkeava, tummille suklaille tyypillinen kovahko koostumus. Sulaa suuhun eikä tunnu kuivalta. Nam!
maijaalaukkanen (varmistettu kirjoittaja) –
Ihana suklaa!
Mari Erma (varmistettu kirjoittaja) –
Ihan paras minttusuklaa – tämä on selkeä suosikkini appelsiinisuklaan rinnalla.