AMAZONIAN DARK VIE SUORAAN SADEMETSÄN SIIMEKSEEN, KAAKAOPAVUN ALKULÄHTEELLE
Amazonian Dark vie suoraan kaakaopapujen syntysijoille Amazonian tumman ja salaperäisen sademetsän siimekseen. Suklaa saa uniikin makunsa sademetsässä kaakaopuuta ympäröivistä kasveista ja hedelmäpuista. Vivahteikkaassa tummassa suklaassa on myös aavistus lempeää luomulaatuista vaniljaa, joka syventää makunautintoa entisestään. Herkuttele Amazonian Darkilla pimeänä syysiltana nojatuolin nurkassa, tai käytä osana tumman täyteläistä leivontaa.
Foodinin raakasuklaat ovat pitkäaikaisen intohimon ja vastuullisen kehittämisen tulos. Perustajamme Lasse Jalkanen on tunnettu suuresta rakkaudestaan raakasuklaaseen, minkä vuoksi suklaat ovat erityisen tärkeä tuoteryhmä meillä Foodinilla.
Suklaan raaka-aineena käytetään Criollo-alkuperäislajikkeen kaakaopapuja, joita sadat perheet viljelevät elämäntyökseen Perun Amazonialla sademetsän sydämessä. Makeutensa raakasuklaamme saa maailman kestävimmäksi makeuttajaksi tituleeratusta indonesialaisesta kookossokerista, jossa on alhainen glykeeminen indeksi.
FOODININ RAAKASUKLAAT OVAT KOTIMAISTA KÄSITYÖTÄ
Foodinin Amazonian Dark -raakasuklaa valmistetaan suomalaisena käsityönä Vaajakosken tehtaallamme. Raakasuklaan valmistus tapahtuu perinteisellä kivimylly- eli stone ground -menetelmällä, jossa jättimäiset myllynkivet jauhavat kahdesta kolmeen vuorokautta raaka-aineet suklaamassaksi. Valmistusprosessin matalalla, alle 42 asteen, lämpötilalla varmistamme, että kaakaopavun ominaisuudet pysyvät tallella valmiiseen tuotteeseen asti. Hellävarainen kivimylly-käsittely vaikuttaa myös suklaan rakenteeseen ja pehmeyteen.
Suklaamassan valmistuttua sekä stone ground-mestarimme Sanna että Malla tekevät massalle tiukan maku- ja koostumusarvion. Tärkeää on varmistaa, että massa on tasaista ja silkkisen pehmeää sekä maku oikeanlaista. Tämän jälkeen massa temperoidaan eli lämpökäsitellään. Temperoinnilla varmistetaan suklaan kiiltävä ja kaunis sävy. Tumma suklaa vaatii hieman korkeampaa temperointilämpötilaa kuin vaalea suklaa. Temperoitu suklaamassa muotoillaan valmiiden muottien avulla suklaalevyiksi. Valmiit levyt käytetään vielä täristyslevyllä, joka poistaa ilmakuplat ja tasoittaa pinnan kauniiksi. Suklaalevyt jäähdytetään jääkaapissa.
Kaikki raakasuklaatuotteemme ovat saaneet Avainlippu-merkin osoituksena suomalaisesta osaamisesta ja työstä.
Luomu ja vegaaninen. Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.
Saattaa sisältää pieniä määriä gluteenitonta kauraa, pähkinöitä, manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.“Raakasuklaa on suklaanrakastajan unelma. Niin herkkua ja samaan aikaan hyvinvointia tukevaa! Raakasuklaalevyt, -rouheet ja -päällysteiset herkut ovat mun valintani, kun tekee mieli jotakin makeaa. Valikoimasta en edes osaa valita suosikkia, koska kaikki ovat niin hyviä.” – Alisa Talasmaa, wellnessmalli
Kanelitanko –
Aivan huippusuklaa 💛. Paras suklaa, jota olen maistanut. Arvostan luomua, ei mitään turhaa sisältävää, craft-laatua ja kotimaassa valmistusta 😊
Suklaan ystävä –
Ihana tummasuklaa. Suussasulava, aito makunautinto. Ihan paras. 🙂
Miia (varmistettu kirjoittaja) –
Foodinin suklaat ovat aivan huippuja, tämä Amazonian Dark on ehdoton lempparini. 🙂 Luomua ja kotimaista tuotantoa, mikäs sen parempaa!
Satu –
Ihan paras suklaa, mitä ikinä syönyt! Ja se, että on “sallittu” herkku, ei haittaa yhtään 😁
venlapuhelin2 –
Ihan omia suosikkeja, rouskuu mukavasti ja maistuu ihanan pehmeältä. <3