HALKAISTUT PUNAISET LINSSIT KAUNISTAVAT SALAATIT JA MUOTOUTUVAT KASVISPIHVEIKSI
Punainen linssi on hernekasveihin kuuluva hyvä kasviperäisen proteiinin lähde. Linssit ovat erittäin riittoisia, monikäyttöisiä ja säilyvät pitkään, joten ne ovatkin oiva vakiovaruste kuivatarvikekaappiin. Jo alle puolessa tunnissa valmistat linsseistä useita maittavia aterioita!
Punainen linssin käyttö
Maultaan punainen linssi on mieto, ja se sopii monenlaiseen ruoanlaittoon. Kokeile halkaistuja linssejä osana keittoja, patoja ja muhennoksia keittämällä niitä yhdessä juuresten, kasvisten, mausteiden sekä yrttien kanssa. Lisää joukkoon kermaisuutta tuovaa kookosmannaa tai kookoskermaa niin täyteläisen lämmittävä ateria on valmis.
Voit valmistaa linsseistä myös herkullisia kasvispihvejä soseuttamalla kypsennetyt linssit yhdessä erilaisten kasvisten ja mausteiden kanssa. Ravintohiivahiutaleet tuovat juustomaisen maun pihveihin kun taas kurkuman, kardemumman ja kanelin yhdistelmällä loihdit itämaista makumaailmaa.
Linssit toimivat loistavasti myös tahnojen ja dippien raaka-aineena. Voit valita keitettyjen linssien joukkoon haluamiasi mausteita, yrttejä ja vihanneksia, kuten valkosipulia tai porkkanoita ja olet vain soseutuksen päässä herkullisesta ja terveellisestä dippikastikkeesta!
Keitetyt linssit ovat myös mainioita salaatin rikastajia. Valitse ruokaisaan salaattiin linssien lisäksi vaikkapa tomaattia, versoja, kuivattuja marjoja ja hedelmiä sekä tuoreita yrttejä. Viimeistele luomus oliiviöljyllä! Kokeile myös herkullisia vihreitä linssejä.
Punaisien linssien valmistus
Keittoaika 15-20 minuuttia. Mittaa 1 osa linssejä ja 2 osaa vettä. Huuhtele ennen keittämistä kylmässä vedessä, ei tarvitse liottaa.
Ei sisällä lisä-, tai säilöntäaineita.
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
“Käytän linssejä ruoanlaiton lisäksi myös veteen liotettuna smoothiessa. Smoothiesta tulee täyteläisempi ja täyttävämpi!” – Eveliina, Foodinin asiakaspalvelija
Johanna (varmistettu kirjoittaja) –
Keittiön uusi vakiotuote. Kiitos hyvästä lisästä tuotevalikoimaan!
Susanna (varmistettu kirjoittaja) –
Liottamisen ansiosta sopivat herkkävatsaisellekin
Kukka (varmistettu kirjoittaja) –
Nämä foodinin punaiset linssit ovat suosikkejani. Ihanan makuisia ja tuotteesta tuntee miten puhdas se on!
Riikka Matilainen –
Herkullinen luomu linssi. Nopea kypsyminen plussaa. Linssikeittokin valmistuu käden käänteessä.
Juuso (varmistettu kirjoittaja) –
Tätä täytyy aina löytyä ruokakaapista. Maukasta ja ravitsevaa.
jaanatt (varmistettu kirjoittaja) –
Loistava proteiinin lähde keittoihin ja uuniruokiin. Niin helppo ja nopea käyttää👌.