PEHMEÄ JA SUUSSASULAVA MANTELIJAUHO
Mantelijauho on pehmeää ja miedon makuista jauhoa, joka valmistetaan kuorituista manteleista. Se sopii monipuolisesti leivontaan ja ruoanlaittoon. Mantelijauhomme makeat mantelit viljellään Italiassa.
Mantelijauho on valmistettu pähkinää muistuttavista ravinteikkaista ruskeista siemenistä, manteleista. Mantelit maistuvat usein myös niille, joiden ruokavalioon pähkinät eivät tyypillisesti sovi. Mantelijauho sopii myös vähähiilihydraattiseen ja ketogeeniseen leivontaan.
Mantelijauho ei ole pelkästään käyttöominaisuuksiltaan monipuolinen, vaan se sopii myös useimmille allergikoille ja on tärkeä raaka-aine monissa erityisruokavalioissa. Pehmeän rakenteensa ansioista se tekee leipomisesta miellyttävää ja lopputuloksesta suussasulavaa.
NÄIN KÄYTÄT MANTELIJAUHOJA
Perinteisesti mantelijauhosta on valmistettu macaron-leivoksia ja mantelimassaa. Se sopii sellaisenaan loistavasti myös juusto- ja raakakakkujen pohjaksi sekä suussa sulaviin suklaafondantteihin! Miedon maun ansiosta mantelijauho soveltuu niin suolaiseen kuin makeaankin leivontaan ja ruoanlaittoon. Mantelijauhoista voit valmistaa sekä raakoja että kypsennettyjä vähähiilihydraattisia leivonnaisia, kakkuja, lettuja, keksejä ja leipiä. Ominaisuuksiensa vuoksi mantelijauho on yksi ketogeeniseen leivonnan suosituimmista raaka-aineista!
Mantelijauholla voit korvata lähes kaikki leivonnassa ja ruoanlaitossa käytettävät jauhot. Pelkästään mantelijauhosta valmistetussa leipomuksessa koostumus ei välttämättä ole yhtä kiinteä, joten suosittelemme käyttämään sen kanssa esimerkiksi riisijauhoa tai tattarijauhoa. Runsaskuituinen mantelijauho imee normaalia enemmän nestettä, jolloin taikinan nestemäärää on hyvä lisätä, tai vähentää hieman kuivien aineiden määrää. Mantelijauhosta puuttuu gluteenilliselle jauholle tyypillinen sitko, minkä vuoksi se ei käyttäydy leivottaessa samalla tavalla. Sitkon saat lisäämällä taikinaan psylliumkuitua, joka sitkon lisäksi tekee taikinasta helpommin työstettävän.
Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.
”Mantelijauho on loistava raaka-aine leivontaan ja se yksi omista lempijauhoistani gluteenittomissa herkuissa. Näiden avulla valmistuu niin kakut kuin pannaritkin!” – Tuulia Talvio
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Merja (varmistettu kirjoittaja) –
Tässäpä huippulaatuinen mantelijauho! Mantelileivät, jotka tein näistä jauhoista vei taivaaseen! Jo taikina antoi lupauksen täydellisestä lopputuloksesta. Pehmeä ja mieto maku sekä samenttinen. Tässä jauhossa kaikki vaan on niin kohdallaan. Kiitos!
Susanna (varmistettu kirjoittaja) –
Uusi tuttavuus leivonnassa. Suosittelen etenkin maun puolesta!!!