KOOKOSSOKERI ON AROMAATTINEN, KARAMELLISEN PAAHTEINEN MAKEUTTAJA
Foodinin kookossokeri on maailman ekologisimmaksi makeuttajaksi tituleerattu luonnollinen makeuttaja. Kookossokerimme valmistetaan 100% käsityönä kookospalmun kukinnoista saatavasta nektarista eettisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti.
Kookossokeria voidaan tuottaa useista eri kookospalmulajikkeista, joita on olemassa jopa yli 1600 erilaista. Valitettavasti useiden palmujen kohdalla sademetsiä joudutaan niiden hyödynnettävyyden vuoksi kaatamaan. Foodinin kookossokeri valmistetaan ainoastaan eettisesti hyödynnetyistä kookospalmuista (Cocos nucifera).
Kookossokerin valmistus tapahtuu käsityönä keittämällä kookosnektari kasaan erityisen hellävaraisesti. Valmistustavan vuoksi kookossokeri ei ole niin karamellisoitunutta, kuin se normaalisti saattaa olla. Samasta syystä myös sokerin sävy on normaalia vaaleampi.
Kookossokeri on makunsa, ravinnetiheytensä ja ekologisuutensa vuoksi ehdottomasti yksi parhaista saatavillamme olevista kidemäisistä makeuttajista. Se sisältää runsaasti mineraaleja ja muita ravintoaineita, jotka ovat kokonaan poistettu valkaistusta sokerista.
Kookossokerin maku on hyvin lähellä intiaanisokeria, mutta karamellimainen vivahde tekee siitä erityisen rakastettavan sekä monien huippukokkienkin suosikin makeutuksessa.
Käytä kookossokeria tavanomaisen sokerin tavoin jälkiruoissa, leivonnassa, lämpimissä juomissa, kylmissä mocktaileissa sekä puuron, jogurtin ja lettujen päällä. Vinkki: Yhdistä kookossokeri ja stevia leivonnassa, smoothiejuomissa tai esimerkiksi raakasuklaan valmistuksessa.
Kookossokerilla on muihin sokereihin verrattuna alhainen glykeeminen indeksi (GI 35), jonka vuoksi se ei nosta verensokeria radikaalisti. Tämä tekee sokerista hyvän vaihtoehdon esimerkiksi diabeetikoille*.
*Lähde: Food and Nutrition Research Institute & Department of Science Technology of the Philippines. The Philippine Food and Nutrition Research Institute, COMPARISON OF THE ELEMENTAL CONTENT OF 3 SOURCES OF EDIBLE SUGAR – Analyzed by PCA-TAL, Sept. 11, 2000. (MI Secretaria et al, 2003) in parts per million (ppm or mg/li), USD
Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Susanna (varmistettu kirjoittaja) –
Uusi lempituote! Paremman makuista kuin valkoinen sokeri
Neea (varmistettu kirjoittaja) –
Korvaa meillä täysin valkoisen sokerin
Wendy –
Hyvä tuote sekä maultaan että ravintoarvoiltaan, mutta valitettavasti en millään voi kuvitella, miten tämä tuote Indonesiasta Suomeen tuotuna voisi olla eettisempi ja ekologisempi vaihtoehto suomalaiselle sokerille. Ostin pussin ja käytän sen loppuun mutta jatkossa en aio ottaa tuotetta säännölliseen käyttöön.
Foodin (varmistettu kirjoittaja) –
Heippa!
Ymmärrän hyvin pohdintasi. Tiesitkö, että kuljetus on kuitenkin vain pari prosenttia tuotteen kokonaishiilijalanjäljestä? Alkutuotanto on ehdottomasti merkittävin tekijä ympäristövaikutuksissa, ja meidän luomulaatuinen kookossokerimme kasvatetaan monimuotoista luontoa tukevalla metsäviljelyllä, tukien samalla paikallisten yhteisöjen kukoistusta ja kasvua. Kookossokerin glykeeminen indeksi on paljon tavanomaista sokeria alhaisempi, mikä tekee siitä paremman vaihtoehdon myös keholle.
Maarit Kytölä –
En käytä sokeria usein, mutta kun käytän, se on kookossokeria.
johanna.aijala (varmistettu kirjoittaja) –
Hyvän makuinen leipomuksiin ja muuhun.
inka.tilsala (varmistettu kirjoittaja) –
Paras valkoisen sokerin korvike.
Sunna Oksala (varmistettu kirjoittaja) –
Tämä on hyvä tuote. Parempaa tämä kuin valkoinen sokeri. Aloitin just tämän käyttämisen ja taitaa jäädä käyttööni.