KIKHERNEJAUHO ON VEGAANILEIPOJAN LUOTTOTUOTE
Kikhernejauho on kikherneistä (Cicer arietinum) jauhamalla valmistettu hienojakoinen jauho. Kikherne itsessään on palkokasvi, jonka juuret juontavat Lähi-Itään. Eurooppaan kikherne saapui Kreikan ja Italian kautta, ja nykypäivänä kikherne on suosittu viljelykasvi lauhkeilla ja trooppisilla alueilla, kuten Välimeren alueella, Lähi-Idässä ja Intiassa. Kikherne tunnetaan myös nimellä kahviherne.
Kikhernejauho on monipuolinen ja ruokaisa jauho, joka toimii esimerkiksi vegaanisessa leivonnassa kananmunan korvikkeena ja tuo erilaisiin leipomuksiin sitkoa. Sitä voi soveltaa myös suolaisessa ruoanlaitossa monien perinteisten jauhojen tapaan.
Kikhernejauhosta valmistat herkulliset ja täyteläiset kasvispihvit, falafelit, suolaiset letut ja murekkeet. Jauho soveltuu hyvin leivitykseen, ja vegaanisen ”munakkaan” valmistamiseen. Kikhernejauho sopii mainiosti myös mausteisten ja täyteläisten keittojen, kastikkeiden ja hummuksen suurustamiseen.
Kikhernejauho tulee kypsentää ennen käyttöä.
Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Kukka (varmistettu kirjoittaja) –
Tästä tuli uusi jauho suosikkini. Tykkään syödä täysin viljattomasti ja kuitenkin välillä leipoa pizzaa yms. Käytin cassavaa tätä ennen mutta sitten huomasin että tämä toimii paljon paremmin ja on vatsalle ystävällisempää kuin cassava. Tästä tulee ihana pizza taikina ja flatbreadeja! Eikä taikinaan tarvitse muuta kuin tämän lisäksi vettä ja ripaus suolaa!
Sari –
Mahtava tuote! Tein appelsiinipiparkakut tästä jauhosta, namskis! Aion kehitellä itselleni hiivattoman leivän tämän jauhon kera! Helppo käyttää ja maku on hyvä.
Iitu –
Tosi hienojakoista jauhoa. Olen käyttänyt mm. vegaaniseen munakkaaseen ja tämä toimii tosi hyvin esim. kasvispihveissä sitomaan aineita yhteen ja tuomaan proteiineja.
Heidi (varmistettu kirjoittaja) –
Ihanan makuinen jauho ja toimii hapanjuurileivonnassakin 🙂
Heste Rothberg (varmistettu kirjoittaja) –
Tämä kikkhernejauho on todellinen helmi keittiössä, erityisesti farinaatan valmistuksessa! Nämä jauhot tuovat farinaatalle täydellisen tekstuurin – juuri sopivan rapean pinnan ja pehmeän sisuksen. Kikhernejauhojen mieto maku antaa tilaa erilaisten mausteiden ja yrttien loistaa, joten jokainen annos tuntuu ainutlaatuiselta.
Lisäksi kikhernejauhot ovat ravinteikkaita, sisältäen runsaasti proteiinia ja kuituja, mikä tekee farinaatasta paitsi herkullisen myös terveellisen valinnan. Tämä tuote sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon, joten se on monipuolinen vaihtoehto. Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka arvostavat aidon italialaisen farinaatan makua ja haluavat tehdä siitä parasta mahdollista.