Lempeän mausteinen tomaatti-linssikeitto on nopea arkiruoka! Tomaattikeiton maku syvenee, kun joukkoon surauttaa maukkaita umamisia Foodin aurinkokuivattuja tomaatteja. Täyttävyyttä ja pehmeyttä keittoon saa Foodin punaisista linsseistä sekä kookosmaidosta.
AINEKSET
1 iso sipuli tai 2 pientä
1 valkosipulin kynsi
Foodin oliiviöljyä paistamiseen
2 dl Foodin aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna pienemmiksi paloiksi
2,5 dl Foodin punaisia linssejä
2 tölkkiä tomaattimurskaa (n. 2 x 400 g)
1 litra kasvislientä (1 litra vettä, johon sekoitettu 1 liemikuutio – suolaisuutta tuovat lisää aurinkokuivatut tomaatit)
2 tl Foodin Madras Curry –jauhetta
2 tl Foodin kookossokeria
1 purkki (330 ml) Foodin kookosmaitoa
Tarjoiluun: Foodin Rosmariini cashewpähkinöitä tai muita Foodin maustettuja cashewpähkinöitä sekä tuoreita yrttejä
RESEPTI
Pilko sipulit ja kuullota niitä oliiviöljyssä kattilassa muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon Foodin aurinkokuivatut tomaatit, linssit, tomaattimurska, kasvisliemi, Madras Curry –jauhe sekä kookossokeri. Sekoita ja anna kuplia miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia, tai kunnes linssit ovat pehmenneet.
Lisää keittoon kookosmaito ja surauta keitto sileäksi sauvasekoittimella.
Nauti keitto maustettujen pähkinöiden sekä tuoreiden yrttien, kuten persiljan tai korianterin kanssa.