Thaimaalainen Tom Kha keitto on aromikas, täyteläinen ja ravitseva arkikeitto, joka valmistuu alle 20 minuutissa. Alkuperäiseen keittoon kuuluu kha eli galanga, joka on inkiväärin sukuinen kasvi ja suosittu mauste Aasiassa. Tässä keitossa galanga korvataan Foodin luomuinkiväärijauheella. Keitto saa makua myös Foodin miedosta curryjauheesta, umamikastikkeesta sekä keiton päälle ripoteltavista mausteisista Curry-lemon cashewpähkinöistä.
AINEKSET
100 g shiitakesieniä
2 paprikaa
300 g maustettua tofua (esim.marinoitu tofu tai savutofu)
1 sipuli
1-2 sitruunaruohoa (noin 2 rkl pilkottuna)
Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
2 tl Foodin mietoa currymaustetta
1 litra kasvislientä
1 purkki (330 ml) Foodin kookosmaitoa
1 rkl Foodin sitruunamehua
1 rkl Foodin umamikastiketta
Keiton päälle: kevätsipulia, tuoretta chiliä sekä Foodin maustettuja Curry-lemon cashewpähkinöitä
VALMISTUS
Viipaloi shiitakesienet ja pilko paprikat sekä tofu suupaloiksi ja sipuli pieneksi silpuksi.
Valmista sitruunaruoho: leikkaa pois kuivat päät ja kuori pari kerrosta. Pilko pehmeämpää osaa pieniksi rinkuloiksi, kunnes saat noin 2 rkl sitruunaruohon paloja.
Lämmitä kattilassa oliiviöljyä. Kuullota sipulia kattilassa pari minuuttia ja lisää joukkoon mausteet (myös sitruunaruoho). Sekoita joukkoon pilkotut sienet, paprikat ja tofu.
Kaada kattilaan kasvisliemi ja kookosmaito. Anna kiehahtaa ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi sitruunamehu ja umamikastike. Maista ja mausta tarvittaessa lisää, esim. suolaa maun mukaan.
Tarjoile keitto pilkotun kevätsipulin, tuoreen chilin sekä herkullisten Foodin Curry-lemon cashewpähkinöiden kanssa.