Jouluruokana tarjotaan meheviä täytettyjä portobellosieniä. Sienet täytetään Foodin kvinoalla sekä fenkoli-sipuli ja pähkinä-yrttiseoksella. Maukkaana ja värikkäänä makuparina täytetyille sienille toimii uunissa paahdettu Curry kukkakaali sekä raikas jogurttikastike.
TARVITSET
6 suurta portobellosientä
1 fenkoli
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl Foodin Provencen yrttejä
Foodin Extra Virgin oliiviöljyä paistamiseen
Yrttitäyte:
1 dl babypinaattia (tiiviisti desinmittaan pakattu)
1 dl tuoretta persiljaa (tiiviisti desinmittaan pakattu)
0,5 dl tuoretta minttua (tiiviisti puolen desin mittaan pakattu)
noin 1,5 dl paahdettuja Foodin luomusaksanpähkinöitä
0,5 dl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
4 rkl Foodin Paramesania
1 rkl Foodin sitruunamehua
¼ tl Foodin hienoa Himalajan kristallisuolaa
valmistus
Huuhtele ja keitä Foodin kvinoa kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaisesti.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paahda uunissa Foodin luomusaksanpähkinöitä noin 5-8 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman ruskistuneet.
Puhdista portobellosienet kevyesti harjaten. Irrota varsi ja koverra pois ruskeaa sisusta, jotta täytettä mahtuu enemmän.
Pilko fenkoli ja sipulit pieneksi ja paahda niitä pannulla oliiviöljyssä Provencen yrttien kera noin 3-5 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet. Aseta hetkeksi sivuun.
Surauta kevyesti tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulho-osassa pinaatti, persilja, minttu, osa paahdetuista saksanpähkinöistä, oliiviöljy, Paramesan, sitruunamehu sekä suola. Seos saa jäädä karkeaksi.
Sienten täyte: Sekoita karkea yrtti-pähkinäseos yhteen fenkoli-sipuliseoksen sekä 3 dl keitetyn kvinoan kanssa. Loput keitetystä kvinoasta voi tarjota lisukkeena, ja jos täytettä jää yli, sen voi sekoittaa mausteeksi ylimääräisen keitetyn kvinoan joukkoon.
Lusikoi täyte portobellosienien sisälle ja paahda sieniä uunissa leivinpaperin päällä noin 20 minuuttia tai kunnes täyte on ruskistunut.
Tarjoile täytetyt portobellosienet Curry-kukkakaalin, jogurttikastikkeen, paahdettujen saksanpähkinöiden sekä keitetyn kvinoan kanssa. Voit myös lisätä suolaisuutta ripottelemalla aterian päälle Foodin Paramesania.
HUOM: Sienten kantoja ja sisusta ei kannata heittää pois: voit keittää niistä yhdessä juuresten kuorien, sipuleiden ym kasvisten kanssa hyvää ja ravitsevaa kasvislientä.