Hemmottele läheistäsi tällä herkullisella suklaafudgella! Kotitekoinen suklaafudge on mitä täydellisin omiin herkutteluhetkiin ja myös mainio lahjaidea. Fudge valmistuu nopeasti vain muutamasta raaka-aineesta ja siitä saa helposti näyttävän näköisen valkosuklaa Herkkuisan avulla.
Vinkki: Suklaafudgesta voi tehdä juuri omanlaisensa käyttämällä siinä erilaisia pähkinävoita ja lisäämällä joukkoon erilaisia pähkinöitä tai esimerkiksi kuivattuja hedelmiä tai marjoja.
TARVITSET
gluteeniton, maidoton
noin 16–20 palaa / 14 x 14 cm astiaan
200 g tummaa suklaata
6 rkl mantelitahnaa tai cashewtahnaa
¼ tl vaniljauutejauhetta
ripaus suolaa
1 dl kuorittuja manteleita (tai muita pähkinöitä)
4–5 tl valkosuklaa Herkkuisaa
NÄIN ONNISTUT
Murra suklaa paloiksi ja lisää suklaa sekä mantelitahna pieneen kattilaan. Sulata juoksevaksi keskilämmöllä ja lisää sitten vanilja ja suola. Sekoita hyvin.
Leikkaa mantelit rouheeksi terävän veitsen avulla ja aseta hetkeksi sivuun.
Fudge on helpoin tehdä esimerkiksi lasiseen tai muoviseen säilytysrasiaan, joka kestää pakastamista. Asettele astian pohjalle ja reunoille leivinpaperia suojaksi. Leivinpaperin on hyvä tulla astian reunoihin saakka, jotta fudge on helppo irrottaa astiasta.
Ripottele mantelirouhe astian pohjalle. Kaada suklaaseos astiaan ja tasoita pinta tarvittaessa. Annostele Herkkuisa suklaaseoksen päälle teelusikan avulla ja käytä lusikan ohutta vartta tehdäksesi koristekuvioita.
Laita fudge pakastimeen jähmettymään noin tunniksi. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile viileänä. Säilytä fudge jääkaapissa.