Näihin mahtavan meheviin ja todella suklaisiin brownieihin on helppo hullaantua, sillä ne vievät kielen mennessään. Inkivääri ja chai-mauste tuovat brownietaikinaan lämpöisää mausteisuutta, kun taas Herkkuisa-levite tekee taikinasta vielä astetta suklaisemman ja koukuttavamman. Nämä ovat takuuvarma herkku!
Reseptin on kehittänyt Tuulia Talvio.
HERKKUISA BROWNIE AINESOSAT
2 kananmunaa
1,5 dl Foodinin kookossokeria
3 rkl Foodinin kookosöljyä
2 rkl Foodinin Herkkuisa-levitettä
1,5 dl Foodinin mantelijauhoa
¾ dl Foodinin raakakaakaojauhetta
ripaus Foodinin suolaa
1 tl ruokasoodaa
¼ tl Foodinin inkivääriä
1 tl Foodinin chai-maustetta
100 g tummaa suklaata
Koristeluun Herkkuisa-suklaalevitettä ja suolaa
ANNOS
noin 17 x 23 cm vuokaan / 12 brownieta
Gluteeniton, maidoton
HERKKUISA BROWNIE VALMISTUSOHJE
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Riko kananmunat isoon kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää kookossokeri ja sekoita.
Jos kookosöljy ei ole juoksevaa, sulata se esimerkiksi pienessä kattilassa matalalla lämmöllä. Lisää sulan kookosöljyn joukkoon Herkkuisa-levite, jolloin myös siitä tulee juoksevaa. Yhdistä seos kananmunan ja kookossokerin kanssa ja sekoita tasaiseksi.
Lisää kaikki kuivat ainekset ja sekoita. Leikkaa suklaa terävän veitsen avulla pieneksi rouheeksi ja mittaa noin 2/3 suklaasta taikinan joukkoon.
Aseta leivinpaperi uunivuoan pohjan ja reunojen suojaksi ja lusikoi taikina uunivuokaan. Tasoita taikinan pinta lusikan avulla ja lisää jäljelle jäänyt suklaarouhe taikinan päälle. Voit painella sen kevyesti taikinaan sormin. Paista uunin keskiosassa noin 25–28 minuuttia, kunnes brownien reunat ovat kypsyneet mutta keskiosa vaikuttaa vielä hieman tahmealta. Anna jäähtyä noin 30 minuuttia.
Koristele browniet lopuksi Herkkuisa-suklaalevitteellä ja halutessasi pienellä määrällä suolaa. Tarjoa ja nauti!
Vinkki: Voit käyttää reseptissä kumpaakin Herkkuisaa, joko tavallista tai sokeroimatonta.