SUOLAT OVAT KAIKEN RUOANLAITON YDIN

Suola on ruoanlaiton ydin, joka kruunaa jokaisen aterian. Laadukas suola korostaa ruoan ja sen raaka-aineiden makuja, parantaa säilyvyyttä ja ylläpitää kehon nestetasapainoa. Suola tuo esiin niin suolaiset kuin makeatkin maut, ja tuo tärkeän lisän myös leivontaan. 

Valikoimastamme löydät laadukkaan merisuolan ja himalajan kristallisuolan niin hienona kuin karkeanakin versiona.

Suurin osa maailman suolasta saadaan merestä sekä maaperään kerrostuneista suolaesiintymistä. Suolaa tuotetaan  useissa kymmenissä maissa, kuten Ranskassa ja Pakistanissa, josta myös Foodinin laadukkaat suolat ovat kotoisin. Suolaa saadaan haihduttamalla merivettä auringossa tai louhimalla vuoristosta.

Laadukas suola korostaa ruoan makua ja tuo esiin niin suolaiset kuin makeatkin maut. Suolan käytön määrään on kuitenkin hyvä kiinnittää huomiota. Me Foodinilla arvostamme laadukasta ja maukasta suolaa, jonka fiksulla käytöllä saat aterioistasi entistä herkullisempia makuelämyksiä!

Kokeile sekoittaa erilaisia suolalaatuja keskenään, tai mausta suola lempiyrteilläsi! Sekoita merisuolaa ja kristallisuolaa keskenään, sekä lisää joukkoon haluamiasi mausteita sekä kuivattuja yrttejä kuten rosmariinia, basilikaa, timjamia, Provencen yrttejä tai pippuria. Säilytä suola-mausteseosta kauniissa lasipurkissa, kuten esimerkiksi Foodinin kauniissa maustepurkissa.

Tiesitkö, että merisuolaa ja himalajansuolaa käytetään myös terveyden- ja ihonhoidossa, kuten nenäkannussa, höyryhengityksessä sekä saippuan seassa ja kosmetiikassa? Suolasta valmistettu, epäpuhtauksia poistava kuorinta-voide on suosittu “tee-se-itse” -tuote terveydestään huolehtivien ja luonnollista ihonhoitoa suosivien keskuudessa. Sekoita kasvoille, vartaloniholle tai hiuspohjalle sopiva kuorinta-aine sekoittamalla suolaa esimerkiksi kookosöljyn joukkoon. Hiero suola-öljyvoidetta kostutetulle iholle tai hiuspohjalle hellävaraisesti pyörivin liikkein. Suolakuorinta ei kuitenkaan sovi herkkäihoisille ja herkkiä alueita, kuten silmänympärysihoa tai rikkimennyttä ihoa on hyvä välttää. Pese voide pois ja kuivaa iho hellästi. Hieno suola on luonnollisesti hellävaraisempi iholle kuin karkea.

INSPIROIDU RESEPTIKIRJASTOSSAMME

Vegaaninen ja gluteeniton pizza

Arjen näppärin pizzapohja syntyy ilman vaivaamista ja kohottamista kikherne- ja tattarijauhoista! Tämä herkullinen gluteeniton ja...

Gluteeniton parsapiirakka

Gluteeniton parsapiirakka on helppo valmistaa ja sopii niin arkeen kuin juhlavampaankin kattaukseen! Parsakausi on parhaimmillaan,...

Sitruuna-inkivääri vinaigrette

Vinaigrette ja sen historia ulottuu pitkälle menneeseen. Sen yksinkertainen kaava on lumonnut salaatin ystäviä jo...