Kanelin, omenan ja mantelin lyömätön yhdistelmä vie takuulla kielen mennessään! Kylminä talvipäivinä taivaalliselta maistuva omena-kanelichiavanukas on klassikko, johon haluaa palata aina uudestaan. Vanukas sopii niin aamiaiseksi, välipalaksi kuin jälkiruoaksikin, ja vain mielikuvitus on rajana koristelun ja täytteiden suhteen. Tähänkin vanukkaaseen sopii erinomaisesti lisäksi esimerkiksi kardemumma, chaimauste tai vaikkapa raakasuklaabanaanit!
OMENA-KANELICHIAVANUKAS AINESOSAT
2 dl valmista chiageeliä, chiasiemenistä
1 luomuomena
1 dl proteiinijauhetta, vanilja
1 rkl kookossokeria
2 tl ceyloninkanelia
1 dl vettä
kuutioitu omena
2 rkl hienonnettuja manteleita
kookosöljyä
ceyloninkanelia
ANNOS
2 annosta
VALMISTUSAIKA
15 minuuttia
OMENA-KANELICHIAVANUKAS VALMISTUSOHJE
Laita blenderiin chiageeli, kuutioitu omena, proteiinijauhe, vesi sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi niin kauan, että koostumus on pehmeä.
Kuumenna sitten pannu ja lisää siihen kookosöljyä sekä kanelia.
Kuullota kanelia hetken aikaa pannulla ja lisää sen jälkeen kuutioitu omena sekä hienonnetut mantelit pannulle muutaman minuutin ajaksi, kunnes omenat ovat pehmentyneet.
Tarjoa vanukas lämpimän omena-manteliseoksen kera.