Kesän vihreä keitto juhlistaa kesän alkua terveellisillä ja herkullisilla aineksilla. Keitto saa mukavan proteiinilisän Foodinin vihreistä linsseistä ja täyteläisyyttä Foodinin kookosmaidosta. Nauti keiton kanssa yrttejä, jotka raikastavat täyttävää ja maukasta ateriaa.
AINESOSAT
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
500 g nippu parsaa – säästä muutama parsa keiton koristeeksi
200 g pakasteherneitä – säästä muutama herne koristeeksi
n.1,5 dl Foodinin vihreitä linssejä
1 rkl Foodinin Extra Virgin oliiviöljyä
1 tl Foodinin Provencen yrttejä
8 dl kasvislientä (8 dl vettä, johon liotettu 1,5 liemikuutio)
2 dl Foodinin kookosmaitoa
¼ tl Foodinin chilijauhetta
¼ tl Foodinin mustapippuria
2 rkl Foodinin sitruunamehua
n. ½ tl tai maun mukaan Foodinin Himalajan hienoa kristallisuolaa
Tarjoiluun: tuoreita yrttejä kuten korianteria, maustettuja pähkinöitä eli pähkinä ”multaa” ja pähkinä- ja siemenleipää
VALMISTUSOHJE
Pilko sipulit ja valkosipuli pieneksi. Leikkaa parsan kovat päät pois ja pilko jäljelle jäänyt varsi pariin tai kolmeen osaan. Ota herneet sulamaan ja huuhdo vihreät linssit.
Kuullota sipulit ja valkosipuli kattilassa öljyssä ja lisää provencen yrtit sekä huuhdotut linssit. Sekoita sipulit, yrtit ja linssit ja anna lämmetä parin minuutin ajan sekoitellen.
Kaada joukkoon kasvisliemi ja anna kiehua pienellä lämmöllä kansi päällä 20 minuuttia.
Lisää pilkotut parsat ja herneet joukkoon, kuumenna kiehuvaksi ja aseta taas kansi päälle. Jatka kypsentämistä pienellä lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes linssit ja parsat ovat pehmenneet.
Jos säästät keiton koristeeksi parsaa, voit paistaa ne tällä välin öljyssä pannulla. Mausta kevyesti suolalla.
Kaada keiton joukkoon Foodinin kookosmaito, loput mausteet ja sitruunamehu. Sekoita keitto sauvasekoittimella sileäksi, maista ja mausta vielä suolalla maun mukaan.
Koristele keittoannokset parsalla, herneillä, pähkinä ”mullalla” ja tuoreilla yrteillä.
Vinkki: Keiton kanssa sopii erinomaisesti ravitseva vegaaninen ja gluteeniton pähkinä- ja siemenleipä!
Vinkki: Jos parsaa ei ole saatavilla, voit korvata sen varsiparsakaalilla tai parsakaalilla.