Kreikkalainen kasvismoussaka Foodinin tapaan hurmaa mausteisella linssi-tomaattikastikkeella sekä mehevillä paahdetuilla munakoisosiivuilla. Moussakan valmistus vie hieman enemmän aikaa kuin perusarkiruoka, mutta on todellakin kaiken vaivan arvoista 

AINEKSET 

2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyrettä
2 tl Foodin BBQ maustetta
2 tl Foodin oreganoa
2 dl Foodin vihreitä linssejä, huuhdeltuna
400 g tomaattimurskaa
4 dl kasvislientä
1 laakerinlehti
Suolaa
2 kpl noin 200 g munakoisoa + Foodin Extra Virgin oliiviöljyä ja suolaa
400 g suurta perunaa (n.3 suurta perunaa) 

Bechamel-kastike
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Foodin kookosmaitoa
3 rkl Foodin ravintohiivahiutaleita
Ripaus suolaa 

VALMISTUS

Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet pieneksi. Kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon tomaattipyree, BBQ-mauste sekä oregano. Sekoita joukkoon huuhdellut linssit, tomaattimurska, kasvisliemi sekä laakerinlehti. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä, mutta silti hieman napakoita. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Poista laakerinlehti. 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

Leikkaa munakoisot noin 1,5 cm paksuiksi siivuiksi ja aseta ne leivinpaperin päälle. Sivele päälle hieman oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Paahda munakoisosiivuja uunissa 5 minuuttia ja käännä puolta. Paahda vielä muutama minuutti, kunnes munakoisosiivut hieman pehmenevät. 

Siivuta perunat noin 1 cm paksuiksi siivuiksi. Keitä niitä kattilassa noin 5 minuuttia tai kunnes ne pehmenevät hieman. 

Sekoita kattilassa miedolla lämmöllä tuorejuusto, kookosmaito sekä ravintohiivahiutaleet. Maista ja mausta suolalla maun mukaan. 

Sivele uunivuoan pohjalle oliiviöljyä. Asettele vuoan pohjalle perunasiivut. Lisää sen jälkeen kerros linssikastiketta. Asettele päälle munakoisosiivut, sen jälkeen taas linssikastiketta ja munakoisosiivuja. Laita vielä loput linssikastikkeesta päälle ja lopuksi bechamel-kastike. 

Paista uunissa 40 minuuttia. Voit lisätä leivinpaperin vuoan päälle noin 30 minuutin paistoajan jälkeen, jos bechamel tummuu liikaa. 

Nauti kasvismoussaka joko heti uunista tultua höyryävän kuumana tai säilytä moussakaa yön yli jääkaapissa ja lämmitä seuraavana päivänä tarjoilua varten. Moussaka tiivistyy jääkaapissa, ja siitä saa paremmin siistejä paloja. 

POIMI AINEKSET SUORAAN VERKKOKAUPASTAMME

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista