Illanistujaisiin, iltapalaksi tai vaikkapa viikonlopun lounaaksi sopii mainiosti tämä syksyinen luontaisesti gluteeniton kantarellipiirakka. Pohja valmistetaan kätevästi Foodin kvinoa– ja tummasta riisijauhosta ja makua antaa myös Foodin Paramesan. Piirakan täytteessä hurmaavat kullankeltaiset paistetut kantarellit, sipuli ja Foodin rosmariini. Testaa piirakkaa myös suppilovahveroilla!
AINEKSET
Pohja:
2 dl (120 g) Foodin kvinoajauhoja
2 dl (130 g) Foodin tummia riisijauhoja
0,5 dl (25 g) Foodin Paramesan
¼ tl Foodin merisuolaa
150 g voita
Täyte:
1 litra kantarelleja
1 sipuli
Foodin Extra Virgin oliiviöljyä ja/tai voita paistamiseen
1,5 tl Foodin rosmariinia
Ripaus Foodin suolaa
200 g ranskankermaa
3 munaa
½ tl Foodin suolaa
¼ tl Foodin mustapippuria
VALMISTUS
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Sekoita kulhossa yhteen kvinoajauho, riisijauho, Paramesan ja suola. Nypi voi jauhojen joukkoon ja vaivaa taikinaa käsin, kunnes se pysyy kiinteänä. Vaivaaminen vie muutaman minuutin.
Painele taikina n.28 cm piirakkavuoan pohjalle ja halutessasi myös reunoille.
Esipaista pohjaa uunissa 5 minuuttia.
Puhdista kantarellit, mutta älä pese niitä. Pilko sieniä pienemmäksi ja pilko myös sipulit. Paista sipuleita ja sieniä oliiviöljyssä ja/tai voissa muutaman minuutin ajan. Mausta rosmariinilla sekä suolalla.
Sekoita kulhossa vispilällä ranskankerma, munat, suola ja mustapippuri. Lisää joukkoon paistetut sienet ja sipulit.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut väriä ja täyte on hyytynyt.
Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen tarjoilua, sillä pohja on mureneva ja täyte pehmeä suoraan uunista tultua.
Pohja jähmettyy helposti leikattavaksi jääkaapissa.