Leivo ihana juhlava jouluhalko helposti ja nopeasti. Tarjoa vaikka joulun jälkiruokapöydässä. Herkulliset raaka-aineet löydät Foodin -verkkokaupasta tai hyvin varustelluista marketeista.
Tämän ihanan jouluhalon valmistus vie vain hetken ja se sopii myös muihin juhliin kakun korvikkeeksi.
AINESOSAT
10-12 annosta
4 kananmunaa
1 ½ dl Foodin Luomu Kookossokeria
½ dl Foodin Luomu Riisijauhoja
½ dl Foodin Luomu Mantelijauhoa
½ dl Foodin Luomu Kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
ripaus Foodin Luomu Vaniljajauhetta
ripaus Foodin Luomu Ceylonkanelia
Täyte:
100 g voita
3 dl tomusokeria
½ dl Foodin Luomu Kaakaojauhetta
1 tl pikakahvijauhetta + 1 rkl vettä
Pinnalle:
200 g appelsiinituorejuustoa
1 prk (240 g) Foodin Herkkuisa Kasvipohjainen Valkosuklaalevite
TAI sokeroimaton valkosuklaalevite
ripaus Foodin Luomu Vanilja jauhetta
ripaus Foodin Luomu Ceylon Kanelia
1 tl Foodin Luomu Kaakaojauhetta
Koristeluun:
50 g Foodin Luomu Valkosuklaa Mansikka
60 g Foodin Luomu Valkosuklaa Cashew
ripaus Foodin Luomu Ceylon Kanelia
VALMISTUSOHJE
Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon kookossokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti muna-kookossokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy ja anna jäähtyä hetki.
Valmista täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja kaakaojauhe kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita pikakahvijauhe ja vesi keskenään. Vatkaa seoksen joukkoon. Levitä täyte torttulevylle reunoja myöten ja käännä tiiviiksi rullaksi. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Tämän voit tehdä jo halutessasi myös edellisenä päivänä.
Ota torttu jääkaapista ja leikkaa päädyistä vinoviipaleet puun oksakohdiksi. Nosta kääretorttu tarjoiluvadille. Laita päätypalat tortun molemmille puolille. Valmista kuorrute. Vatkaa appelsiinituorejuusto ja valkosuklaalevite keskenään ja mausta vaniljalla ja kanelilla. Ota osa pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Levitä ensin vaalea täyte tortun päälle ja reunoille. Pursota sitten kaakaotäyte pitkittäin tortun päälle ja reunoille aivan ohuina nauhoina. Vedä ne haarukalla epämääräisiksi raidoiksi.
Koristele valkosuklaa mansikoilla ja cashew pähkinöillä. Ripottele pinnalle vielä hieman kanelia.
Pidä jääkaapissa ja nosta huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.