HIUTALEET JA SUURIMOT SOPIVAT LISUKKEIKSI JA PUUROIKSI
Foodinin hiutaleet ja suurimot ovat helppoja, gluteenittomia vaihtoehtoja ruoanlaittoon ja leivontaan. Käytä hirssiä riisin tapaan, tee amaranttihiutaleista uusi suosikkiaamupuurosi ja kokeile kvinoaa salaatissa!
Hiutaleet ja suurimot ovat monikäyttöisiä gluteenittomia vaihtoehtoja leivontaan, ruoanlaittoon sekä välipalojen valmistukseen. Gluteenittoman leivonnan ja ruoanlaiton yleistyessä suomalaisiin ruokapöytiin on perinteisten pastojen, riisien ja kaurahiutaleiden lisäksi ilmestynyt kvinoaa, hirssiä ja amaranttia.
Uudenlaisia vaihtoehtoja ei suinkaan tarvitse kaihtaa, vaikka pitäisi vain kaikken yksinkertaisimmasta ruoanlaitosta – gluteenittomien hiutaleiden ja suurimoiden käyttö on yksinkertaista. Tarvitset vain kiehuvaa vettä, ja haluamasi mausteet. Puurot valmistuvat amarantista ja hirssistä hauduttamalla niitä hieman perinteistä keittämistä pidempään. Voit myös yhdistellä hiutaleita, ja keksiä kokonaan uusia tapoja käyttää niitä! Monista erityylisistä puuroista on mahdollista valmistaa vaikkapa keksejä, jos puuroa jää aamulta yli. Vain mielikuvitus on rajana!
Meidän suosikkipuuromme on amaranttipuuro, jonka joukkoon on sekoitettu hieman kookosmannaa, ja joka koristeltu tuoreilla marjoilla tai vaikkapa mangonpaloilla. Trooppinen aamiaispuuro on iloinen päivänaloitus koko perheelle.