Kurpitsa on sesongin monipuolisin kasvis! Saat siitä ihania lämmittäviä keittoja ja patoja tai voit paahtaa kurpitsaa uunissa uunijuuresten tapaan. Perinteisen oranssin kurpitsan rinnalle on noussut myös monenlaisia muita erimallisia ja -makuisia kurpitsoja kuten myski- ja spagettikurpitsa.
Miedon makuinen, hiukan makeahko kurpitsa maistuu mahtavalta myös makeissa herkuissa. Varsinkin myskikurpitsa ja hokkaidokurpitsa ovat mainioita leivonnassa ja jälkiruoissa. Kokosimme yhteen herkullisia kurpitsareseptejä, poimi suosikkisi ja ota kokeiluun!
Suolaiset kurpitsareseptit
Makeat kurpitsareseptit
Lämmittävän mausteisen kurpitsalatten salaisuutena on keitetystä tai höyrytetystä kurpitsasta yhdessä kookosnektarin ja Chai-mausteen kanssa valmistettu kurpitsasiirappi. Monikäyttöinen, piparkakkutaikinan makuinen siirappi maistuu myös puuron tai chiansiemenistä valmistuvan tuorepuuron päällä.