Tämän viikon Grillimestarit Ripe ja Teresa -jaksossa kokit loihtivat herkulliset burgeriannokset. Poimi alta Ripen ja Teresan lisukevaihtoehdot sekä raikkaat burgerikastikkeet ja ota kokeiluun!
Jakson ja kaikki reseptit pääset katsomaan AlfaTV:n permanto-palvelusta.
ripen Lyttyperunat
6 perunaa
2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
1 tl Foodin Himalajan kristallisuolaa
1 tl Foodin mustapippuria
Pyörittele perunat kulhossa, jossa on öljyä, suolaa ja mustapippuria. Laita perunat grilliin. Kun perunat ovat kypsiä ota ne pois grillistä. Murskaa perunat veitsen kyljellä (lyttyperunat). Suolaa perunat kevyesti ja laita takaisin grilliin noin 4 minuutiksi.
RIPEn VARHAISKAALIPIKKELI
½ varhaiskaali
2 rkl ruohosipulia pilkottuna
0.5 dl Foodin omenasiiderietikkaa
0.5 dl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
1 tl Foodin Himalajan kristallisuolaa
1 tl Foodin koivusokeria
Leikkaa varhaiskaali suikaleiksi ja laita suikaleet kulhoon. Lisää kulhoon pilkottu ruohosipuli ja mausteet. Sekoita hyvin.
teresan ROSMARIINIPERUNAT
600 g pieniä perunoita
2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
3 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
Foodin Himalajan kristallisuolaa
Pese ja kuivaa perunat. Halkaise ne pituussuunnassa ja laita kulhoon. Lisää joukkoon öljy, rosmariini ja suola. Kaada seos grillinkestävään vuokaan ja grillaa perunat kypsiksi rosmariiniöljyssä.
teresan omenatzatziki
1 omena raastettuna
2 dl smetanaa
2 rkl Foodin sitruunamehua
ripaukset Foodin Himalajan kristallisuolaa ja sokeria
3 rkl hienonnettua minttua
1 valkosipulinkynsi raastettuna
1 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
1 rkl Foodin Omenasiiderietikkaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua.