Kasvisgrillikausi korkataan suussa sulavilla munakoisoilla ja umamisilla portobelloilla. Kasviksia ei tarvitse marinoida etukäteen: sivele ne vain ennen grillaamista balsamicolla ja oliiviöljyllä ja paahda kypsäksi. Munakoiso pehmenee grillissä maistuvaksi kaveriksi ”lihaisalle” portobellolle, mutta voit myös paahtaa molemmat parilapannulla.
ainesosat
1 suuri munakoisoa
6 portobellosientä
noin 0,5 dl Foodin Extraneitsyt oliiviöljyä
noin 2 rkl balsamicoa
Foodin hienoa Himalajan kristallisuolaa
ohje
Leikkaa munakoiso noin sentin paksuisiksi siivuiksi.
Poista portobellosienien kanta.
Sekoita yhteen oliiviöljy ja balsamico. Sivele munakoisosiivut ja portobellosienet molemmin puolin oliiviöljy-balsamico seoksella. Ripottele siivujen ja sienten päälle suolaa.
Grillaa siivuja ja sieniä noin parin minuutin ajan per puoli, kunnes ne ovat selvästi ruskistuneita ja pehmenneitä. Grillausajat vaihtelevat grillin kuumuudesta riippuen.
Tarjoile grillatut munakoisot ja sienet maustettujen perunoiden sekä täyteläisen hummuksen kanssa.