Täytekakku on juhlapöydän klassikko! Tämä gluteeniton täytekakku syntyy helposti manteli- ja kookosjauhoista ja saa täytteekseen ihanan valkosuklaisen Herkkuisa-kermavaahdon sekä runsaasti tuoreita marjoja. Kakun voi hyvin valmistaa myös jo etukäteen ja nostaa vain tarjolle ennen juhlahetkeä.
AINESOSAT
gluteeniton, viljaton, maidoton
18 cm irtopohjavuokaan
10–12 hengelle
Kakkupohja
1,5 dl kookosjauhoa
2,5 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
¼ tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
4 kananmunaa
2 pientä kypsää banaania (n. 200 g)
1 dl kookosöljyä
4 rkl kookosnektaria (tai juoksevaa hunajaa/vaahterasiirappia)
Herkkuisa-kermavaahto
1 prk kasvipohjaista kermavaahtoa
2–3 rkl Valkosuklaa Herkkuisaa
1–2 rkl kookosnektaria(tai juoksevaa hunajaa/vaahterasiirappia)
Täytteet ja koristeet:
mansikoita
pensasmustikoita
säilykepersikoita
valkosuklaamansikoita
VALMISTUSOHJE
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kookos- ja mantelijauho sekä leivinjauhe, vaniljajauhe ja suola sekaisin isossa kulhossa.
Riko kananmunat toiseen kulhoon ja vatkaa parin minuutin ajan sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Voit käyttää banaanien soseuttamiseen joko sauvasekoitinta tai tehosekoitinta. Pilko banaanit kulhoon / tehosekoittimen kannuun ja lisää kookosöljy ja kookosnektari. Soseuta tasaiseksi. Lisää munavaahto sekä banaaniseos kuiviin aineisiin ja sekoita lusikalla tai vispilällä huolellisesti tasaiseksi taikinaksi.
Suojaa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja levitä vuoan reunoihin kookosöljyä. Ripottele myös hieman mantelijauhoa vuoan reunoihin, jotta kakku ei tartu kiinni vuokaan. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 35–40 minuuttia, kunnes kakku on saanut kauniin kullanruskean värin. Voit tarkistaa kakun kypsyyden pistämällä siihen cocktailtikun. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen sen täyttämistä. Valmistele sillä aikaa täytteet.
Vatkaa kermavaahto kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon Herkkuisa-tahnaa ja kookosnektaria ja sekoita hyvin. Maista ja lisää Herkkuisaa tai makeutusta maun mukaan. Pilko mansikat ja persikat pienemmiksi paloiksi.
Kun kakku on jäähtynyt, irrota se varovasti vuoasta. Leikkaa kakku tasaisesti kahteen osaan ison veitsen avulla. Aseta pohjaosa tarjoiluastialle ja lisää kermavaahtoa, marjoja ja persikoita. Asettele kakun toinen osa varovasti pohjan ja täytteiden päälle. Koristele kermavaahdolla, marjoilla sekä valkosuklaamansikoilla. Parhaimman lopputuloksen saat, kun annat kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua. Tarjoile kakku ja nauti! Jos kakkua jää jäljelle, se säilyy jääkaapissa hyvin noin 2 vuorokautta.