Kesäkauden klassikko Brita-kakku leivotaan Foodinin luontaisesti gluteenittomista vaaleista riisijauhoista sekä mantelijauhoista. Makeutuksena kakussa toimii upeasti Foodinin koivusokeri. Kakku mehevöityy raikkaasta kermavaahto-jugurtti vaahdosta ja koristeena tietenkin kesän upeimmat marjat ja syötäviä kukkia.
AINEKSET
Pohja:
100 g voita (huoneenlämpöistä, pehmeää)
80 g (1 dl) Foodin koivusokeria
2 keltuaista
60 g (1 dl) Foodin vaaleaa riisijauhoa
60 g (1,5 dl) Foodin mantelijauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1/8 tl Foodin merisuolaa
1 dl kaurajuomaa tai maitoa
Lisäksi: voita leivinpaperin voiteluun
Marenkikerros:
2 valkuaista
120 g (1,5 dl) Foodin koivusokeria
Täyte:
3,3, dl vispikermaa
2 dl turkkilaista jugurttia
3 rkl Foodin koivusokeria
½ tl Foodin vaniljajauhetta
500 g tuoreita mansikoita
Syötäviä kukkia ja mintun tai sitruunamelissan lehtiä
VALMISTUS
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele leivinpaperi hyvin ohuesti voilla.
Vaahdota pehmeä voi ja koivusokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon keltuaiset.
Sekoita yhteen vaalea riisijauho, mantelijauho, leivinjauhe sekä suola.
Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen kuivat aineet sekä maitoa kevyesti sekoittaen.
Levitä taikina n. 25 x 30 cm kokoiseksi ohueksi levyksi voidellun leivinpaperin päälle.
Vaahdota valkuaiset ja koivusokeri kovaksi valkoiseksi vaahdoksi, noin 5 minuutin ajan.
Asettele kova vaahto nokareiksi pohjan päälle. Levitä nokareita aivan kevyesti pohjan päällä. Jos levität nokareet pohjan päälle tasaisesti, vaahto saattaa sekoittua pohjataikinaan, jolloin marenki ei kohoa kunnolla. Kakku maistuu silti erinomaiselta näinkin.
Paista kakkua noin 20-25 minuuttia tai kunnes kakku on ruskistunut.
Anna kakun jäähtyä ja leikkaa puoliksi.
Vatkaa täytteen ainekset vaahdoksi. Siivuta mansikat.
Levitä puolet täytteestä ja puolet mansikkasiivuista puolitetun pohjan päälle. Asettele varovasti toinen pohjalevy päälle. Tämä onnistuu esim. suuren veitsen tai ohuen alustan avulla. Levitä loput täytteestä kakun päälle ja koristele mansikoilla, syötävillä kukilla sekä yrteillä.