Riisipuurolla on tärkeä rooli joulun pyhien tunnelman luojana ja tuoksujen tuojana. Monilla joulupuuro porisee padassa jouluaaton aamuna, ja joissain perheissä sitä syödään joka adventti ja läpi pyhien uuteen vuoteen saakka. Monelle juuri riisipuuro on se jouluherkku, johon ei kyllästy koskaan – siihen ihastuvat niin taaperot kuin iäkkäämmätkin taivaltajat. Foodinin vegaaninen riisipuuro tuo joulun taikaa perinteisen joulupuuron tavoin.
Tällä reseptillä valmistat klassisen joulupuuron vegaanisesti kermaisella kookosmaidolla yhtä helposti kuin perinteisenkin – sekoittele puuroa, ja anna sen porista hiljalleen täyteläisen paksuksi. Kruunaa puuro pehmeillä ja makeilla mausteilla – ilman valkoista sokeria! Sytytä enkelikello tai pieniä kynttilöitä, laita joulumusiiikkia soimaan ja nauti iloisesta puurohetkestä rakkaidesi kanssa.
Foodinin luomulaatuinen kookosmaito on erittäin helppo käyttää. Maito on pakattu uudelleen suljettavaan TetraPak-purkkiin, jossa on sokeriruokokorkki. Ekologinen pakkaus pitää tuotteen hyvänä jääkaapissa, ja se on helppo lajitella kartonkikeräykseen korkkeineen.
RIISIPUURO AINEOSAT
2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
2 prk Foodin kookosmaitoa
2 dl vettä
ripaus merisuolaa
Päälle Foodinin ceylonkanelia ja kookossokeria
ANNOS
4 annosta riisipuuroa
VALMISTUSAIKA
n. 55 minuuttia
VEGAANINEN RIISIPUURO VALMISTUSOHJE
Mittaa riisi ja 2 dl vettä paksupohjaiseen kattilaan. Kiehauta ja keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
Lisää kookosmaito ja 2dl vettä. Keitä riisipuuroa hiljalleen kannen alla noin 45 minuuttia välillä sekoittaen.
Mausta riisipuuro suolalla ja tarjoile Foodinin ceylonkanelin ja kookossokerin kera. Perinteisesti puuroon ollaan vielä lisätty yksi manteli, joka tuo saajalleen hyvää onnea koko seuraavan vuoden ajan.
Nautitaan yhdessä joulun tunnelmasta – Foodin toivottaa, riemukasta, puuron- ja ilontäyteistä joulua kaikille asiakkailleen!