Omena-kaneli raakapiirakka maistuu hyvältä erityisesti syksyllä tuoreista kotimaisista omenista valmistettuna. Raakapiirakka valmistuu gluteenittomasti sekä vegaanisesti, ja saa makua vivahteikkaista, luomulaatuisista mausteista. Resepti on hyvinvointikirjailija Aino Mäkelän ja raakakakkuleipuri Tiia Räsäsen käsialaa.

OMENA-KANELI RAAKAPIIRAS AINESOSAT

POHJA

2 dl tiikeripähkinäjauhetta
10 Medjool-taatelia
raastettu omena
1,5 rkl kookosmannaa
2 tl ceyloninkanelia
2 tl kardemummaa
2 tl bourbonvaniljaa
1 dl mulperimarjoja
ripaus merisuolaa

TÄYTE

1 avokado
1 dl kookosmannaa + 1 dl vettä
2 omenaa
1 rkl psylliumkuitua
2 rkl tocojauhetta
1 rkl lucumaa
30 g raakakaakaovoita
3 rkl hunajaa
2 rkl sitruunamehua
½ punttia sitruunamelissaa
2 tl bourbonvaniljaa
1 dl mulperimarjoja
ripaus merisuolaa

KANELITAHNA

6 Medjool-taatelia
1 dl vettä
1 rkl ceyloninkanelia

OMENAMURU

2 rkl pohjamassaa
1 rkl kanelitahnaa
0,5 dl mulperimarjojen murua
2 tl ceyloninkanelia
kuutioitu omena

ANNOS

6 annosta

VALMISTUSAIKA

45 minuuttia

Vegaaninen, tuore, raaka, gluteeniton

 OMENA-KANELI RAAKAPIIRAS VALMISTUSOHJE

POHJA

Laita tiikeripähkinäjauhe, mulperit, kivettömät taalit, kookosmanna ja mausteet tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi, tiiviiksi massaksi.

Raasta omena ja lisää se pohjamassan joukkoon nesteineen, sekoita pohjamassa tasaiseksi.

Ota pohjamassasta 2 rkl kulhoon omenamurun valmistusta varten

Painele pohja kakkuvuokaan piirakkapohjan tavoin muodostaen korkeat reunat

TÄYTE

VALMISTELUT: Hienonna kaakaovoi ja laita se vesihauteeseen sulamaan.

Aloita valmistamalla kookoskerma blendaamalla kookosmanna ja vesi keskenään.

Lisää blenderiin avokado ja omenaa sekä psyllium, sekoita tasaiseksi

Lisää seuraavaksi mausteet toco, lucuma, hunaja ja puristettu sitruunan mehu, sekoita tasaiseksi

Lisää viimeiseksi blenderiin sulanut kaakaovoi sekä sitruunamelissa ja sekoita

Tarkista maku! Levitä täyte yhdessä kanelitahnan kanssa piirakkapohjan päälle

KANELITAHNA

Mittaa vesi ja laita kivettömät taatelit sekä kaneli korkeaan kulhoon, surauta sauvasekoittimella tasaiseksi

Nosta 1 rkl kanelitahnaa omenamurun valmistusta varten

Levitä kanelitahnaa yhdessä täytteen kanssa piirakkapohjan päälle

OMENAMURU

Sekoita pohjamassa, kanelitahna ja kaneli tasaiseksi

Lisää joukkoon mulperin murut ja kuutioitu omena, sekoita tasaiseksi

Lisää omenamuru tasaisesti täytteiden päälle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *