Suklaamousse on ihana jälkiruoka joulusta juhannukseen, mutta siitä voi valmistaa helposti myös välipalaksi sopivan version. Kyseessä ei kuitenkaan ole se kaikista tavallisin suklaamousse vaivattomuudestaan huolimatta – tämä helppo suklaamousse syntyy avokadosta, banaanista ja ainutlaatuisesta Foodinin Flow-kaakaojauheesta. Moussen kruunaa sulatettu suklaa, joka tuo koostumukseen herkullista täyteläisyyttä ja tietenkin vahvan suklaisen maun. Tuulia Talvion reseptissä käytetään lisäksi kermaisen täyteläistä kookosmaitoamme.
AINESOSAT
2 kypsää avokadoa
2 banaania
3 rkl kookosmaitoa
5 rkl Flow-kaakaojauhetta
2 rkl kookossokeria
50 g tummaa suklaata
koristeeksi esimerkiksi granolaa ja raastettua suklaata
ANNOS
3-4 annosta
VALMISTUSAIKA
10-15min
HELPPO SUKLAAMOUSSE VALMISTUSOHJE:
Pilko avokado ja banaani kulhoon. Lisää kookosmaito, kaakaojauhe ja kookossokeri ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi mousseksi.
Sulata suklaa juoksevaksi varovasti matalalla lämmöllä kattilassa tai vesihauteessa, ja lisää suklaa sitten moussen joukkoon. Sekoita hyvin. Maista, ja lisää makeutusta tai kaakaota tarvittaessa. Annostele suklaamousse kulhoihin, koristele esimerkiksi granolalla ja raastetulla suklaalla ja nauti!
KERÄÄ SUKLAAMOUSSE-AINEKSET OSTOSKORIISI
Flow-kaakao syntyy aromikkaasta luomulaatuisesta kaakaojauheesta ja pehmeyttä tuovasta kookosmaitojauheesta. Kaakaon funktionaalinen sekoitus sisältää supermacaa, kurkumiinia, vahvaa siiliorakasuutetta (lion’s mane), kaakaosta valmistettua Chocamine-uutetta (teobromiini), cordyceps-uutetta sekä sekoituksen erilaisia herkullisia maustekasveja.
Foodinin luomulaatuinen kookosmaito on erittäin helppo käyttää. Maito on pakattu uudelleen suljettavaan TetraPak-purkkiin, jossa on sokeriruokokorkki. Ekologinen pakkaus pitää tuotteen hyvänä jääkaapissa, ja se on helppo lajitella kartonkikeräykseen. Kookosmaito saapuu Suomeen samasta paikasta kuin suosittu kookosvetemmekin.