Gluteeniton jälkiruoka tai kahvipöydän herkku sopii loistavasti juhlavampaankin kattaukseen! Mantelitahna, hasselpähkinät ja kaakaovoi muodostavat täyteläisen rakenteen tähän ihanaan suussasulavaan herkkuun. Medjool-taatelit ja Bourbon-vaniljauutejauhe luomukseen makeutta ilman valkoista sokeria. Tumma 70% raakasuklaa viimeiselee herkun tuoden ripauksen ylellisyyttä. Kokeile ja hurmaa rakkaasi!
AINESOSAT
POHJA
2 dl hasselpähkinöitä
n. 10 kpl Medjool taateleita (poista kivet)
4 rkl mantelitahnaa
3 rkl kaakaovoita (sulatettuna)
½ rkl Supermacaa
½ tl Bourbon vaniljauutejauhetta
½ tl merisuolaa
2-4 rkl vettä
KUORRUTE
3 levyä Amazonian Dark 70% -raakasuklaata
(120g tai saman verran raakasuklaamassaa tai itsetehtyä)
2 rkl kookosöljyä
VALMISTUSOHJE
Laita kuorrutteen suklaa ja kookosöljy vesihauteeseen sulamaan. Vuoraa leipävuoka leivinpaperiila. Lusikoi pohjalle, sekä hieman reunoille sulaa suklaamassaa. Nosta kylmään jähmettymään.
Paahda hasselpähkinöitä hetki pannulla, kunnes ne alkavat saada väriä (voit jättää tämän vaiheen tekemättä, jos haluat). Nosta sivuun jäähtymään.
Mittaa tehosekoittimeen täytteen ainekset pähkinöitä lukuunottamatta. Sekoita sileäksi, lisää vettä sen verran että saat tahnamaisen koostumuksen. Lisää joukkoon ¾ hasselpähkinöistä ja sekoita vain sen verran että pähkinät hieman rikkoutuvat täytteen joukkoon.
Levitä täyte vuokaan suklaan päälle. Kaada päälle loppu suklaasula. Rouhi veitsellä loput pähkinät ja ripottele pinnalle. Nosta kylmään jähmettymään.
Kun herkku on jähmettynyt, leikkaa se isolla veitsellä sopiviksi paloiksi. Säilytä paloja jääkaapissa/pakkasessa.