Monipuoliset ja maukkaat bataattisämpylät ovat todella helppo ja nopea tehdä. Bataatti antaa sämpylöille kivan makean vivahteen – nämä eivät kaipaa muita päällisiä kuin ripauksen luomu voita. Reseptin on luonut Anni, Berliinissä asuva ravintovalmentaja ja tuleva Personal Trainer.
AINESOSAT
5 dl vettä
1 pienehkö bataatti
1 rkl Foodin Chia siemeniä
2 rkl Foodin Psylliumia
2 rkl muita siemeniä
3 dl kaurahiutaleita
2 dl Foodin Kookosjauhoa
0,5 dl Foodin Teff-jauhoa
1 – 1,5 dl Foodin tummia riisijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
ANNOS
12 kpl
VALMISTUSAIKA
45 minuuttia
Maidoton, gluteeniton
VALMISTUSOHJE
Kuori ja raasta bataatti.
Laita vesi isoon kulhoon, ja sekoita joukkoon chia, psyllium ja siemenet, ja anna seistä hetki.
Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään.
Lisää bataattiraaste kulhoon, ja sekoita sekaan myös jauhoseos.
Lisää lopuksi myös hunaja, ja sekoita hyvin.
Muotoile käsin haluamasi kokoisia sämpylöitä ja laita joko leivinpaperin päälle pellille tai voilla voideltuihin muffinssivuokiin.
Paista 200 asteessa noin 30 min.
Nauti hieman jäähtyneenä voi-nokareen kanssa