Nepalilainen Tarkari kasviscurry on hyvä esimerkki helposta, lämmittävän mausteisesta arkiruoasta, johon voi upottaa helposti pakastekasviksia ja tuoreita kasviksia. Curryn maustaa mm. Foodin mieto Curry mauste, juustokumina, inkiväärijauhe ja kurkuma. Nauti curryn kanssa raikasta raitakastiketta.
AINEKSET
Tarkari curry
2 rkl Foodin Extra virgin oliiviöljyä tai Foodin gheetä
1 sipuli pilkottuna
2 valkosipulin kynttä pilkottuna
3 tl korianterijauhetta
3 tl Foodin kurkumaa
2 tl Foodin juustokuminaa
2 tl Foodin mieto curry jauhetta
¼ tl Foodin chilijauhetta
4 perunaa, n. 500 g, keitettynä ja pilkottuna
Pakastekasviksia esim. Kukkakaalia n.300 g ja vihreitä papuja 200 g / käy myös tuoreet kasvikset
2 tomaattia, pilkottuna
2 dl vettä
1 tl Foodin suolaa
Raitakastike
Puolikas kurkku, raastettuna
2 dl maustamatonta jugurttia
2 rkl silputtua tuoretta minttua
2 rkl silputtua tuoretta korianteria
2 tl Foodin sitruunamehua
0,5 tl Foodin suolaa
0,5 tl Foodin juustokuminaa
Tarjoiluun
Naan leipää ja tuoretta korianteria
VALMISTUS
Curryn kanssa sopii tarjottavaksi myös linssidal sekä Sag – maustettu pinaatti ja Foodin Riisimix.
Lämmitä öljy tai ghee kattilassa ja lisää sipuli. Kuullota sipulia pari minuuttia ja lisää sitten valkosipuli sekä kaikki mausteet. Sekoittele mausteita miedolla lämmöllä muutama minuutti.
Lisää sen jälkeen joukkoon perunat ja sekoittele, kunnes perunat peittyvät mausteisiin.
Lisää joukkoon tomaatit ja muut kasvikset sekä lopuksi vesi ja suola.
Anna curryn hautua noin 15 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsyneet / lämmenneet.
Purista raitakastikkeeseen tulevasta raastetusta kurkusta ylimääräinen neste pois. Sekoita kaikki raitakastikkeen ainekset kulhossa.
Tarjoile curry naan leivän, tuoreen korianterin, raitakastikkeen, linssidalin, pinaatin sekä Foodin Riisimixin kanssa.