Makean mausteinen glögijuustokakku on herkullinen tarjottava loppuvuoden juhlapöytään. Kakku on täynnä joulun herkullisuutta rapeasta piparkakkupohjasta kakun viimeisteleviin koristeisiin – murskattuihin piparkakkuihin, punaviinimarjoihin ja rosmariiniin. Kakun valmistus onnistuu myös etukäteen edeltävänä päivänä. Tähän reseptiin on helppo ihastua!
Vegaanisesta kakusta saa myös helposti gluteenittoman vaihtamalla perinteiset piparkakut gluteenittomiin.
AINEKSET
Pieni 17 cm kakkuvuoka (4-6 henkilöä)
Jos haluat valmistaa normaalin kokoisen kakun, tuplaa resepti!
Keksipohja:
100g piparkakkuja
50g kasvipohjaista voita
Hyppysellinen Foodinin merisuolaa
Juustokakku:
2,5 dl valitsemaasi kaurakermaa
1 tl Foodin Bourbon vaniljajauhetta
250g valitsemaasi kauratuorejuustoa
1 dl hienoa sokeria
0,5 dl Foodinin sitruunamehua
0,5 dl vettä
2 tl Agar Agar jauhetta
Glögikiille:
2 dl valitsemaasi glögiä
0,5 dl sokeria
2 tl Agar Agar jauhetta
Koristeet:
Piparkakkuja
Jäädytettyjä punaviinimarjoja
Rosmariinia
VALMISTUS
Sulata voi ja murskaa piparkakut yleiskoneessa. Kun seos on valmis, lisää hyppysellinen suolaa. Paina tiiviisti leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Anna tekeytyä hetken jääkaapissa. Vatkaa kaurakermaa sähkövatkaimella kunnes kuohkeaa ja lisää vaniljajauhe. Sekoita kaurakermajuusto ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää sitruunamehu, vesi ja agar agar jauhe kattilaan ja kuumenna kunnes seos alkaa kiehua. Varmista että kaikki agar agar jauhe liukenee huolellisesti seokseen. Kaada kuuma agar agar seos välittömästi tuorejuustoseokseen ohuena nauhana samanaikaisesti sekoittaen kunnes juustokakkutäyte on tasaista. Lisää viimeiseksi joukkoon vatkattu kaurakerma varovasti sekoittaen. Lusikoi juustokakkutäyte piparkakkupohjan päälle niin, että kerros on mahdollisimman tasainen. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia ja mieluiten seuraavaan päivään.
Lisää kaikki glögikiilteen ainekset kattilaan ja anna kiehua kunnes agar agar jauhe on liuennut kokonaan. Siivilöi glögimauste pois seoksesta kun kaadat seoksen kylmään astiaan. Anna seoksen jäähtyä hieman välillä sekoittaen ennen kuin kaadat seoksen kakun päälle. Varmista ettei glögikiille ole liian kuumaa kun kaadat seoksen kakun päälle, sillä muutoin kakku sulaa. Jos annat seoksen jäähtyä liikaa niin että se alkaa hyytelöitymään, älä huoli. Voit vain kuumentaa seoksen uudelleen ja toistaa ylläolevat vaiheet. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa tämän jälkeen kaksi tuntia ennen tarjoilua. Koristele kakku murskatuilla piparkakuilla, punaviinimarjoilla ja rosmariinilla. Nautiskele! Gluteenitonta versiota varten voit vaihtaa piparkakut gluteenittomiin piparkakkuihin.