Syksyinen pehmeä ja mausteinen puolukkakakku kuorrutetaan vegaanisella kinuskilla, joka valmistuu helposti mantelitahnasta ja kookossokerista. Puolukoiden ja mantelisen kinuskin yhdistelmä on vastustamaton!
TARVITSET
3 dl Foodin mantelijauhoja
2 dl Foodin tummia riisijauhoja
2 dl Foodin kookossokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl Foodin hienoa Himalajan kristallisuolaa
2 dl maustamatonta kookosjogurttia
1 dl kasvipohjaista maitoa
0,5 dl Foodin sulatettua neitsytkookosöljyä
2 dl puolukoita
Kinuskikastike:
1 dl Foodin mantelitahnaa
1 dl Foodin kookossokeria
2 rkl Foodin neitsytkookosöljyä
ripaus suolaa
Lisäksi: puolukoita
NÄIN ONNISTUT
Lämmitä uuni 180 asteeseen ja vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla. Vuoan koko noin 28 cm x 18 cm.
Sekoita kulhossa kuivat aineet: jauhot, kookossokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
Lisää joukkoon kookosjogurtti, kasvimaito ja sulatettu neitsytkookosöljy. Kääntele taikina tasaiseksi, mutta älä sekoita taikinaa liikaa. Lisää lopuksi joukkoon puolukat, sekoita kevyesti käännellen ja kaada taikina vuokaan.
Paista kakkua uunissa n. 35-40 minuuttia tai kunnes kakku on ruskistunut ja kypsä. Kakku on kypsä, kun tikkutestissä tikkuun ei jää kosteaa taikinaa. Muutama taikinan murunen voi jäädä, sillä kakun on tarkoitus olla mehevä ja pehmeä. Jotta kakku ei tummuisi liikaa päältä, voit laittaa sen päälle leivinpaperin noin 25-30 min paiston jälkeen.
Anna kakun jäähtyä vuoassa ja nosta se varovasti tarjoiluastiaan. Leikkaa kakku paloiksi.
Keitä kinuskin ainekset kattilassa pienellä lämmöllä hiljalleen sekoitellen, muutaman minuutin ajan. Voit siivilöidä mantelikinuskin kun se on valmista, jos haluat kinuskista sileää.
Valuta kinuskia kakun päälle ja jätä osa erikseen tarjoilua varten. Ripottele lopuksi kakun päälle puolukoita koristeeksi.