MANSIKKARAAKASUKLAA STRAWBERRY MAISTUU KESÄLTÄ
Mansikkaraakasuklaa on samettisen pehmeä raakasuklaa. Yksi suklaalevy pitää sisällään lähes 10 % pakastekuivattua mansikkajauhetta, joka vastaa yli desilitran verran tuoreita luomulaatuisia mansikoita. Vaaleimpiin suklaalevyihimme kuuluva mansikkasuklaa on yksi suosituimpia raakasuklaamakujamme. Eikä ihmekään, sillä mahtuuhan yhteen pieneen raakasuklaalevyyn niin paljon hyvää ja herkullista.
Foodinin raakasuklaat ovat pitkäaikaisen intohimon ja vastuullisen kehittämisen tulos. Perustajamme Lasse Jalkanen on tunnettu suuresta rakkaudestaan raakasuklaaseen, minkä vuoksi suklaat ovat erityisen tärkeä tuoteryhmä meillä Foodinilla. Suklaan raaka-aineena käytetään Criollo-alkuperäislajikkeen kaakaopapuja, joita sadat perheet viljelevät elämäntyökseen Perun Amazonialla sademetsän sydämessä.
Makeutensa raakasuklaamme saa maailman kestävimmäksi makeuttajaksi tituleeratusta indonesialaisesta kookossokerista, jossa on alhainen glykeeminen indeksi.
FOODININ RAAKASUKLAAT OVAT KOTIMAISTA KÄSITYÖTÄ
Foodinin mansikkaraakasuklaa valmistetaan suomalaisena käsityönä Vaajakosken tehtaallamme. Raakasuklaan valmistus tapahtuu perinteisellä kivimylly- eli stone ground -menetelmällä, jossa jättimäiset myllynkivet jauhavat kahdesta kolmeen vuorokautta raaka-aineet suklaamassaksi. Valmistusprosessin matalalla, alle 42 asteen, lämpötilalla varmistamme, että kaakaopavun ominaisuudet pysyvät tallella valmiiseen tuotteeseen asti. Hellävarainen kivimylly-käsittely vaikuttaa myös suklaan rakenteeseen ja pehmeyteen.
Suklaamassan valmistuttua sekä stone ground-mestarimme Sanna että Malla tekevät massalle tiukan maku- ja koostumusarvion. Tärkeää on varmistaa, että massa on tasaista ja silkkisen pehmeää sekä maku oikeanlaista. Tämän jälkeen massa temperoidaan eli lämpökäsitellään. Temperoinnilla varmistetaan suklaan kiiltävä ja kaunis sävy. Tumma suklaa vaatii hieman korkeampaa temperointilämpötilaa kuin vaalea suklaa. Temperoitu suklaamassa muotoillaan valmiiden muottien avulla suklaalevyiksi. Valmiit levyt käytetään vielä täristyslevyllä, joka poistaa ilmakuplat ja tasoittaa pinnan kauniiksi. Suklaalevyt jäähdytetään jääkaapissa.
Kaikki raakasuklaatuotteemme ovat saaneet Avainlippu-merkin osoituksena suomalaisesta osaamisesta ja työstä.
Luomu ja vegaaninen. Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.
Saattaa sisältää pieniä määriä gluteenitonta kauraa, pähkinöitä, manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Iida –
Pehmeä, makea maku ja maistuu ihan mansikalle. Todella hyvää!
Janette Pirttiaho (varmistettu kirjoittaja) –
Vie kielen mennessään. Selvästi mansikkainen maku. Nousi suosikiksi.
Lila –
Foodin valmistaa mielestäni parhaimman makuista raakasuklaata! Ihanaa ettei maistu kookosöljylle.
Tea (varmistettu kirjoittaja) –
Mansikkainen maku tulee selvästi läpi. Tykkäsin, kun ei ollut niin tummaa suklaata!
Suklaahiiri –
Todella ihana aito mansikan maku ja suklaakin pehmeän makuinen, ihan lemppari!
Samuli Liimatainen –
Aivan ihana mansikan maku. Ostin koko perheelle kerralla!
sofia.pokela (varmistettu kirjoittaja) –
Suklaa ihanan pehmeää ja mansikka maistuu juuri sopivasti!
Iitu –
Pehmeän kermainen koostumus. Pieni ja vähän semmoinen kirpsakka mansikan maku. Mansikan palat sopisivat suklaaseen hyvin ja toisivat vielä lisää mansikkaisuutta. Ihan hyvää näinkin, mutta ei oma lemppari.