Kermainen macadamiamaito on täyteläinen kasvimaito perinteisen maidon tilalle. Annekatariina on hyvää ruokaa ja sen tuomaa parasta oloa fiilistelevä ruokabloggaaja, joka etsii kaikista pienistä ja arkisista asioista jotain mielikuvituksellista ja kaunista.
AINESOSAT
2 dl macadamiapähkinöitä
tai haluamiasi siemeniä
1 l lämmintä vettä
1/3 tl merisuolaa
1/4 tl bourbon vaniljauutejauhetta
2 rkl kookossokeria tai 4 medjool -taatelia
ANNOS
1 litra
VALMISTUSAIKA
45 minuuttia
Vegaaninen, tuore, raaka, gluteeniton
VALMISTUSOHJE
Jos et omista tehokasta blenderiä, liota pähkinöitä 2 tuntia.
Siivilöi vesi pois ja blendaa pähkinöitä hienoksi, lisää vesi, suola, (vanilja,) sekä haluamasi makeutus.
Blendaa täydellä teholla minuutin verran.
Aseta harso siivilän päälle, kaada maitojuoma kulhoon harson läpi. Purista kaikki neste harson avulla pois.
Säilö tiiviissä astiassa, esimerkiksi tyhjissä litran lasipurkeissa(kookosöljy) jääkaapissa.
Käytä smoothiessa, kahvissa, tuorepuuroissa, myslin kanssa, tai ihan vain sellaisenaan.