TUMMA TAHINI ON TRENDIKÄS SEESAMINSIEMENISTÄ VALMISTETTU TAHNA
Tahini on yksi tämän hetken trendikkäimpiä ja suosituimpia ruoanlaiton piristäjiä. Foodinin tumma luomulaautinen tahini eroaa mustasta ja vaaleasta tahinista hieman täyteläisemmän arominsa vuoksi..
Tahinissa käytetyt seesaminsiemenet ovat tunnettuja runsaista ravinteistaan joita ovat mm. kalsium, magnesium ja seleeni. Tummassa tahinissa kalsiumpitoisuus on vielä korkeampi kuin vaaleammissa versioissa.
KÄYTÄ NÄIN
Käytä tahinia osana hummusta ja ruoanlaittoa kuten vaikkapa nuudeleiden tai uunijuuresten kastikkeena tai erilaisten kastikkeiden maustajana. Tahini on omiaan myös uunijuuresten kastikkeena. Kokeile dippailla tahiniin kasviksia kuten kurkkua, paprikaa, varsiselleriä, porkkanaa ja omenaa. Aromaattinen tahini toimii myös makeiden herkkujen seassa. Mausta esimerkiksi makea smoothie tai keksi- sekä brownietaikina aromikkaalla tahinilla.
TUMMA TAHINI: VALMISTUS
Käytämme tahinimme valmistuksessa ainoastaan ainoastaan luomulaatuisia seesaminsiemeniä. Valmistus tapahtuu omalla tehtaallamme Vaajakoskella perinteistä stone ground- eli kivimylly -menetelmää käyttäen. Tässä tuhansia vuosia vanhassa valmistusmenetelmässä kaksi suurta myllynkiveä jauhavat siemeniä muutaman päivän ajan. Pitkä ja hellävarainen valmistusaika sekä alle 42 asteen lämpötila takaavat sen, että seesaminsiementen ravinteet säilyvät lopputuotteeseen asti. Valmistusmenetelmämme vaikuttaa suuresti myös siementahnan samettiseen ja pehmeään koostumukseen, mistä olemmekin saaneet runsaasti kiitollista palautetta asiakkailtamme.
Tahini säilyy avattuna huoneenlämmössä noin 3 kk ajan. Sulje kansi tiiviisti ja säilytä valolta suojassa.
Valmistettu tehtaassa jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Riikka Matilainen –
Riittoisa ja edullinen pakkaus herkullista raaka tahinia.
Riikka Matilainen –
Riittoisa ja edullinen pakkaus herkullista raaka tahinia. Lusikoin ihan sellaisenaan.