Suodattamaton oliiviöljy maistuu täyteläisiltä oliiveilta
Oliiviöljy on ollut keittiöiden ja ruokapöytien kulmakivi jo tuhansia vuosia. Se on yhä monipuolisuutensa vuoksi jokaisen keittiön vakiovaruste. Välimeren auringon alla valmistettu luomuoliiviöljymme taipuu kaikenlaiseen ruoanlaittoon leivonnasta salaatinkastikkeeksi, eikä miedoissa lämpötiloissa paistamistakaan tarvitse kaihtaa. Oliiviöljyä voi pirskotella mausteeksi, se korvaa voin leivonnassa ja on suorastaan välttämättömyys esimerkiksi pastojen ja risottojen kanssa. Oliiviöljyä voi hyödyntää myös ihon- ja hiustenhoidossa.
Foodinin Suodattamaton Extra Virgin Oliiviöljy valmistetaan Kreetalla korkealaatuisista Koroneiki-oliiveista hellävaraisesti kylmäpuristamalla – ilman suodatusta. Suodattamaton luomu ekstra-neitsytoliiviöljy on uniikki, vähemmän käsitelty ja “tuoreempi” versio tavanomaisesta Extra Virgin Oliiviöljystä. Öljy sisältää hieman oliivien hedelmälihaa, mikä tekee öljystä ulkonäöltään sameamman, säilyttäen öljyn autenttisen maun.
Miksi valita Foodinin ensiluokkainen oliiviöljy?
- Pitkäaikainen yhteistyö 150 vuotta toimineen kreetalaisen perhetilan kanssa: luomuneitsytoliiviöljymme valmistetaan jo tuhannen vuoden ajan viljellyistä Koroneiki-lajikkeen oliiveista, joita kutsutaan usein oliivilajien kuningattareksi. Tutustu oliiviöljymme valmistukseen tästä videosta!
- Ympäristöystävällisyys ja luomulaatuisuus: oliivit poimitaan hellävaraisesti harjaksilla lintuja tai kallisarvoisia puita vahingoittamatta, ilman torjunta-aineita.
- Terveellinen valinta kaikista ruokaöljyistä: oliiviöljy sisältää runsaasti polyfenoleja, jotka suojaavat veren lipidejä hapetusstressiltä.
- Hellävarainen valmistusprosessi: lämpötila pysyy koko prosessin ajan alle 28 C, jolloin aromaattinen maku säilyy ja ravitsemukselliset tehoaineet säilyvät lopputuotteeseen saakka.
- Vastustamaton maku: suodattamaton oliiviöljy on vähemmän käsitelty ja “tuoreempi” versio tavanomaisesta extra virgin oliiviöljystä. Öljy sisältää hieman oliivien hedelmälihaa, mikä tekee öljystä ulkonäöltään sameamman, säilyttäen öljyn autenttisen maun.
- Oikeanlainen pakkaus: oliiviöljy pullotetaan tummiin pulloihin oliiviöljyn parhaan säilyvyyden takaamiseksi.
Kuinka voin käyttää oliiviöljyä?
- Ruoanlaittoon: pastaan, grillaamiseen, majoneesiin, risottoihin, dippailuun, salaatinkastikkeisiin ja sellaisenaan annosten viimeistelyyn.
- Leivontaan: leivän leipomiseen ja kakkuihin. Lisää inspiraatiota löydät reseptipankistamme.
- Ihon- ja hiustenhoitoon
Tutustu myös muihin valikoimamme oliiviöljyihin
- Foodinin Extra Virgin oliiviöljy on hienostuneen aromikas, hennon kermainen, pehmeä sekä hedelmäinen
Säilytä oliiviöljy tiiviisti suljettuna auringonvalolta ja lämmöltä suojattuna. Vegaaninen, säilöntä- ja lisäaineeton.
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
“Maku sisältää huikean kiehtovia vivahteita! Paikalliset käyttävät Kreetalla käytännössä yksinomaan juuri suodattamatonta “tuoreempaa” oliiviöljyä ja markettin hyllyiltä ei muita näin autenttisia vaihtoehtoja löydy. Ruoanlaitossa tätä uppoaa ihan joka paikkaan, jonka lisäksi käytän tätä myös iholla säännöllisesti.” – Jaakko, Foodinin kehitysjohtaja
Anna –
Pehmeän maukas, vivahteikas ja monikäyttöinen öljy. Todella herkullinen, laadukas maku. Mainio myös ulkoisesti käytettynä.
Sanna Vilén (varmistettu kirjoittaja) –
Erittäin hyvän makuinen(paras tähän asti ostamani) oliiviöljy, joka valitettavasti tuli hölvättyä liian nopeasti ison suuaukon takia.
Siihen voisi suunnitella vähän kapeamman suuaukon jotta öljyä ei tulisi kerralla liikaa kaadettua ruokaan tai muuhun tarpeeseen.
Riikka Matilainen (varmistettu kirjoittaja) –
Tämä on niin uskomattoman hyvää! Maku on todella voimakas, ja juuri sellaista toivonkin.
Tuula (varmistettu kirjoittaja) –
Tosi hyvän makuinen..ykkös öljyni.
Anniina Vaittinen –
Pehmeän makuinen, laadukas oliiviöljy!