APPELSIINIRAAKASUKLAA ON KLASSIKKO, JOHON EI KYLLÄSTY
Ylellinen, hienostunut tumma raakasuklaa saa rakastetun lisän raikkaasta appelsiinista. Suklaan ja appelsiinin liitto on jo pitkään ollut suotuisa ja onnellinen – eikä appelsiinisuklaamme ole poikkeus. Klassikoksi muodostunut makupari sopii kaikkiin tilanteisiin arjesta juhlaan, kesästä talveen, ja äärimmäisen hyvin myös leivontaan. Appelsiinisuklaa on ikisuosikki, jonka viehätys ei vanhene.
Foodinin raakasuklaat ovat pitkäaikaisen intohimon ja vastuullisen kehittämisen tulos. Perustajamme Lasse Jalkanen on tunnettu suuresta rakkaudestaan raakasuklaaseen, minkä vuoksi suklaat ovat erityisen tärkeä tuoteryhmä meillä Foodinilla.
Suklaan raaka-aineena käytetään Criollo-alkuperäislajikkeen kaakaopapuja, joita sadat perheet viljelevät elämäntyökseen Perun Amazonialla sademetsän sydämessä luonnon monimuotoisuutta ja tasapainoa kunnioittaen. Makeutensa raakasuklaamme saa maailman kestävimmäksi makeuttajaksi tituleeratusta indonesialaisesta kookossokerista, jossa on alhainen glykeeminen indeksi, ja on näin ollen valkoista sokeria parempi vaihtoehto.
FOODININ RAAKASUKLAAT OVAT KOTIMAISTA KÄSITYÖTÄ
Foodinin Orange -appelsiiniraakasuklaa valmistetaan suomalaisena käsityönä Vaajakosken tehtaallamme. Raakasuklaan valmistus tapahtuu perinteisellä kivimylly- eli stone ground -menetelmällä, jossa jättimäiset myllynkivet jauhavat kahdesta kolmeen vuorokautta raaka-aineet suklaamassaksi. Valmistusprosessin matalalla, alle 42 asteen, lämpötilalla varmistamme, että kaakaopavun ominaisuudet pysyvät tallella valmiiseen tuotteeseen asti. Hellävarainen kivimylly-käsittely vaikuttaa myös suklaan rakenteeseen ja pehmeyteen.
Suklaamassan valmistuttua sekä stone ground-mestarimme Sanna että Malla tekevät massalle tiukan maku- ja koostumusarvion. Tärkeää on varmistaa, että massa on tasaista ja silkkisen pehmeää sekä maku oikeanlaista. Tämän jälkeen massa temperoidaan eli lämpökäsitellään. Temperoinnilla varmistetaan suklaan kiiltävä ja kaunis sävy. Tumma suklaa vaatii hieman korkeampaa temperointilämpötilaa kuin vaalea suklaa. Temperoitu suklaamassa muotoillaan valmiiden muottien avulla suklaalevyiksi. Valmiit levyt käytetään vielä täristyslevyllä, joka poistaa ilmakuplat ja tasoittaa pinnan kauniiksi. Suklaalevyt jäähdytetään jääkaapissa.
Kaikki raakasuklaatuotteemme ovat saaneet Avainlippu-merkin osoituksena suomalaisesta osaamisesta ja työstä.
Luomu ja vegaaninen. Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.
Saattaa sisältää pieniä määriä gluteenitonta kauraa, pähkinöitä, manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Heidi –
Erittäin pehmeän makuinen näin tummaksi suklaaksi. Tykkään ja suosittelen 🙂
Marianne Niskanen –
Yksi lemppareista tummista suklaista! Pehmeän raikas maku.
Iitu (varmistettu kirjoittaja) –
Juuri sopivasti appelsiininen tumma suklaa. Vahva suklaan maku. Ei yhtään liian makea. Hienostunut. Napakka, lohkeava ja suussasulava koostumus.
Tuula (varmistettu kirjoittaja) –
Tumman suklaan ja appelsiinin mahtava yhdistelmä. Appelsiini maistuu sopivasti mutta silti tumman suklaan täyteläinen maku. Taisi tulla lempisuklaa minttusuklaan rinnalle.
Nina –
Ihan paras suklaa. Appelsiinin maku hyvin esille. Mun ehdoton lemppari.
Mari Erma (varmistettu kirjoittaja) –
Todella hyvä! Ihanan pehmeä suklaan ja appelsiinin maku.