MUSTIKKARAAKASUKLAA WILD BLUEBERRY VIE MAKUMATKALLE SUOMEN METSISTÄ AMAZONIALLE
Suomen luonnon villinä kasvanut mustikka kietoutuu samettisen maitomaiseen raakasuklaaseen, ja vie makumatkalle lapsuuden kesäisiin mustikanpoimintaretkiin. Mustikkaraakasuklaa Wild Blueberry yhdistää kotoisan ja aidon suomalaisen metsän ja Amazonin runsaat sademetsät – mustikan ja raa’an kaakaon yhdistelmä vie puraisulla maailman ympäri! Sulje silmäsi ja nauti mustikoiden ja kaakaon ravinteista sekä suloisesta makuyhdistelmästä.
Foodinin raakasuklaat ovat pitkäaikaisen intohimon ja vastuullisen kehittämisen tulos. Perustajamme Lasse Jalkanen on tunnettu suuresta rakkaudestaan raakasuklaaseen, minkä vuoksi suklaat ovat erityisen tärkeä tuoteryhmä meillä Foodinilla.
Suklaan raaka-aineena käytetään Criollo-alkuperäislajikkeen kaakaopapuja, joita sadat perheet viljelevät elämäntyökseen Perun Amazonialla sademetsän sydämessä. Makeutensa raakasuklaamme saa maailman kestävimmäksi makeuttajaksi tituleeratusta indonesialaisesta kookossokerista, jossa on alhainen glykeeminen indeksi.
FOODININ RAAKASUKLAAT OVAT KOTIMAISTA KÄSITYÖTÄ
Foodinin raakasuklaa valmistetaan suomalaisena käsityönä Vaajakosken tehtaallamme. Raakasuklaan valmistus tapahtuu perinteisellä kivimylly- eli stone ground -menetelmällä, jossa jättimäiset myllynkivet jauhavat kahdesta kolmeen vuorokautta raaka-aineet suklaamassaksi. Valmistusprosessin matalalla, alle 42 asteen, lämpötilalla varmistamme, että kaakaopavun ominaisuudet pysyvät tallella valmiiseen tuotteeseen asti. Hellävarainen kivimylly-käsittely vaikuttaa myös suklaan rakenteeseen ja pehmeyteen.
Suklaamassan valmistuttua sekä stone ground-mestarimme Sanna että Malla tekevät massalle tiukan maku- ja koostumusarvion. Tärkeää on varmistaa, että massa on tasaista ja silkkisen pehmeää sekä maku oikeanlaista. Tämän jälkeen massa temperoidaan eli lämpökäsitellään. Temperoinnilla varmistetaan suklaan kiiltävä ja kaunis sävy. Tumma suklaa vaatii hieman korkeampaa temperointilämpötilaa kuin vaalea suklaa. Temperoitu suklaamassa muotoillaan valmiiden muottien avulla suklaalevyiksi. Valmiit levyt käytetään vielä täristyslevyllä, joka poistaa ilmakuplat ja tasoittaa pinnan kauniiksi. Suklaalevyt jäähdytetään jääkaapissa.
Kaikki raakasuklaatuotteemme ovat saaneet Avainlippu-merkin osoituksena suomalaisesta osaamisesta ja työstä.
Luomu ja vegaaninen. Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.
Saattaa sisältää pieniä määriä gluteenitonta kauraa, pähkinöitä, manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.“Raakasuklaa on suklaanrakastajan unelma. Raakasuklaalevyt, -rouheet ja -päällysteiset herkut ovat mun valintani, kun tekee mieli jotakin makeaa. Valikoimasta en edes osaa valita suosikkia, koska kaikki ovat niin hyviä.” – Alisa Talasmaa, wellnessmalli
matti.viitasalo –
Todella hyvänmakuinen. Nam!
Minni –
todella hyvää, vähän kuin mustikka tummasuklaa, reilusti oikean mustikan makua ja pientä mustikan kirpeyttä
Elina –
Loppuu ylisanat Foodinin raakasuklaiden kohdalla, tämä mustikka on yksi suosikkini!
Ei liian makea, mustikka maistuu sopivasti. Ihanaa, kun suklaakin voi olla terveellistä.
Iitu –
Melko tumma suklaa. Pieni kirpeys. Mustikkakin maistuu, vaikka suklaan oma maku on vahva ja dominoi. Tasainen ja napakka koostumus.
reetta.hurskainen (varmistettu kirjoittaja) –
Ihana mustikan maku!
heli.keiramo (varmistettu kirjoittaja) –
Kiva lisämaku perinteiseen raakasuklaaseen.