VOIMAKAS KURPITSANSIEMEN TUO MAKUA SALAATTEIHIN JA LEIPIIN
Kurpitsansiemen on niin täyteläisen herkullinen ja voimakkaan aromikas, että niitä tekisi mieli lisätä kaikkiin ruokiin! Siemenet sopivat suuren koonsa ja makunsa puolesta naposteltavaksi sellaisenaankin, mutta parhaimmillaan ne ovat osana salaatteja, leipiä sekä paahdettuina yhdessä mausteiden kanssa. Paista kurpitsansiemeniä pannulla, ja mausta ne vaikkapa kookosaminolla ja miedolla chilillä. Rouskuva, maukas siemen on hyvä pari niin pehmeille kuin tulisen mausteisillekin mauille, ja se onkin monikäyttöisyytensä vuoksi monen asiakkaamme suosikkisiemen!
Salaatin päälle ripottelun ja leipien koristelun lisäksi kurpitsansiemen muuntuu myös herkulliseksi kurpitsansiemenvoiksi tai kasvimaidoksi. Ne sopivat osaksi puuroja ja vanukkaita, ja ne tuovat tekstuuria esimerkiksi mysliin tai itsetehtyyn, uunissa paahdettavaan granolaan.
Kurpitsansiemenet on myös mahdollistaa liottaa, jotta ne sulavat helpommin ja vapauttavat ravinteensa paremmin hyödynnettäväksi.
Näin käytät kurpitsansiemeniä
Liota kurpitsansiemeniä yön yli, ja huuhtele ne. Idätä yksi vuorokausi, ja huuhtele siemenet kahdesti vuorokauden aikana. Liotetut ja idätetyt pähkinät säilyvät jääkaapissa muutaman päivän, joten ne kannattaa nauttia nopeasti! Jos haluat pidentää idätettyjen kurpitsansiementen käyttöikää ja kaipaat herkullista naposteltavaa, mausta ne lempimausteillasi ja kuivata uunissa rapsakoiksi. Voit tutustua Jaakko Halmetojan pähkinöiden ja siementen helppoon aktivointiohjeeseen täällä.
Vesivoimalla kasvatettu kurpitsansiemen
Arvostettu Styrian-lajikkeen kurpitsansiemen on tunnettu herkullisesta, voimakkaasta maustaan, suuresta koostaan ja tummasta väristään. Foodinin kurpitsansiemenet kasvatetaan Itävallassa uusiutuvaa vesienergiaa hyödyntäen, ja ne ovat hyvä rasvahappojen lähde osana monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota.
Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.
Yleinen suositeltu päiväannos siemeniä aikuiselle on noin kaksi ruokalusikallista, lapselle yksi. Me kuitenkin testaamme jokaisen saapuvan erän, emmekä tuo markkinoille tuotteita, joissa olisi korkeat pitoisuudet nikkeliä tai kadmiumia, joten voit turvallisin mielin käyttää Foodinin luomulaatuisia siemeniä. Voit lukea lisää esimerkiksi öljykasvien siementen kartoitus- ja valvontahankkeesta Ruokaviraston sivuilta.
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Riikka Matilainen –
Näissä maistuu laatu! Liotan merisuolavedessä ja kuivatan herkullisen rouskuviksi.
Tuula S (varmistettu kirjoittaja) –
Maukkaita kurpitsansiemeniä. Paistan pannulla tilkassa öljyä ja maustan. Sopii salaatteihin ja keittojen päälle. Leivontaan sellaisenaan esim sämpylöiden päälle. Antaa kivaa paahteista makua ja rapeutta.