KURKUMA VIE INTIALAISEEN KEITTIÖÖN
Kurkuma on voimakas, syvän keltainen mauste, joka tuo väriä ja makua kaikenlaisiin ruokiin. Tämä aasialaisen keittiön keskeinen mauste on aromikas ja herkullinen, eikä ole sattumaa, että sitä on käytetty Intian ja Kiinan keittiöissä jo vuosituhansien ajan.
Viime vuosina huimasti suosiotaan nostattanut kurkuma on tyypillisesti osa curry-maustesekoituksia, ja se sopii hyvin riisi- ja linssiruokiin. Kurkuman aanläheinen maku sopii hyvin kesäkurpitsalle, pinaatille, kalalle ja kanalle. Kurkuma voi maistua alussa hieman kitkerältä ja sitä pitääkin osata käyttää oikein. Kitkerä maku häviää, kun kurkumaa hauduttaa kevyellä lämmöllä öljyssä tai voissa noin kymmenisen minuuttia. Tämä myös voimistaa kurkuman makua.
Mausteet ovat yksinkertainen tapa uudistaa tuttuja ruokia ja elävöittää vanhoja reseptejä. Uusien mausteiden kokeilu on helppoa ja hauskaa, ja uusia yhdistelmiä kokeillessa voi tulla keksineeksi vaikka uuden bravuuri-reseptin! Tyypilliset mausteidenkäyttösuositukset tarjoavat inspiraatiota ruokien tuunaukseen, mutta tosiasiassa vain mielikuvitus on rajana, kun mausteilla ryhtyy rohkeasti kokeilemaan! Yksinkertainen pasta, helppo risotto, salaatti tai muut arkiruoat saa helposti maistuviksi nimenomaan mausteilla. Tärkeintä on tasapaino – kun mausteiden käytössä harjaantuu, alkaa hahmottamaan, mikä yrtti tuo esiin minkäkin ruoan aromit ja missä suhteessa maustetta kannattaa käyttää.
Tutustu muihin mausteisiimme täällä.
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Jaana –
Erittäin hyvä tuote. Käytössä pitää kopauttaa pöydän reunaan, jotta saa siroteltavana ulos.
leilamarianne (varmistettu kirjoittaja) –
Käytetty jo vuosia kurkumaa. Oli vain isot pussit loppu, niin ostin kaksi näitä.