Kuorittu hirssi toimii riisin tapaan
Miedon makuinen kuorittu hirssi (Panicum miliaceum) on oletettavasti yksi maailman vanhimmista viljoista, joita viljellään edelleen ympäri maailman. Sillä on tuhansien vuosien käyttöhistoria niin maataloudessa kuin ruokaviljanakin, jo monien alkuperäiskansojen joukossa. Euroopassa hirssiä on viljelty yli 6000 vuoden ajan.
Viljelykasvina hirssi on hyvin sopeutuvainen, ja se viihtyy hyvin myös kuivalla ja kuumalla maalla. Tämän vuoksi se on ollut suosittu viljelykasvi myös kehitysmaissa. Hirssillä on myös poikkeuksellisen lyhyt kasvukausi, ja sato voi olla valmis jo kahden kuukauden kuluttua viljelystä. Nopea kasvutahti on lisännyt hirssin suosiota entisestään.
Kuorittu hirssi on proteiinin lähde, ja se sopii monipuolisesti erilaisiin ruokavalioihin. Erityisen hyvin hirssi sopii lisukkeeksi riisin tapaan tai pitkästi haudutettuna, puuroksi keitettynä. Liotettuna se sopii loistavasti myös tuorepuuroihin ja osaksi raakaleivontaa.
Näin valmistat hirssin
Huuhdo hirssi ennen valmistusta. Valmista keittämällä yksi osa huuhdottua hirssiä kolmessa osassa vettä. Hirssi valmistuu noin 25 minuutissa.
Foodinin valikoiman laadukkaat lisukkeet
Foodinin laadukkaat lisukkeet ovat erinomaisen monikäyttöisiä vaihtoehtoja leivontaan ja ruoanlaittoon.Lisukkeemme ovat erittäin riittoisia ja hyvin säilyviä, joten voi hyvin ostaa varalle kuivatarvikekaappiin. Erityisen ilahduttavaa on huomata, kuinka suomalaisiin ruokapöytiin on perinteisten pastojen, riisien ja kaurahiutaleiden lisäksi ilmestynyt myös esimerkiksi hirssiä ja mustaa riisiä. Erilaisten lisukkeiden käyttö on erittäin helppoa ja yksinkertaista. Tarvitset vain kiehuvaa vettä, ja haluamasi mausteet. Voit myös yhdistellä erilaisia riisilaatuja ja suurimoita keskenään.
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.

Foodinin lisukkeista saa ihania riisin, pastan ja perunan korvikkeita. Kokeile hirssiä, eri värisiä kvinoan jyviä ja muita herkullisia lisukkeita.
Harri (varmistettu kirjoittaja) –
Tästä saa hyvänmakuisen puuron ja on luomua. Kiinalaisessa lääketieteessä hirssi poistaa kosteutta ja limaa elimistöstä ja on siten paljon parempi vaihtoehto kuin kaurapuuro.
Helena Saaristo (varmistettu kirjoittaja) –
Hyvä tuote, pehmeä maku. Hirssi on myös hyvä iholle. Vatsa toimii hyvin hirssillä.
Riikka –
Helppo valmistaa puuroksi tai lisukkeeksi. Mieto maku, joka varmasti toimii myös lapsille.
karokin (varmistettu kirjoittaja) –
Herkullinen ja tervellinen korvike riisille.
Saija Mäkinen (varmistettu kirjoittaja) –
Hyvän makuinen tuote.
Kirsi Vaali (varmistettu kirjoittaja) –
Loisto juttu, että löysin kuoritun hirssin luomuna!!! Kaikkialla on jo vuosikymmeniä kuorittu esim. riisit ja monet jyvät, sillä ne sisältävät eniten kasvikunnan allergeeneja ja ruoansulatuksen eston aineita. Olen todella iloinen kun löysin tämän, sillä meillä oli jo vuosia syöty luomuhirssiä hiutaleena, joka ekalla kerralla maistui suorastaan pahvilta. Nyt kun on kyse kokonaisesta, se on selvästi paremman makuinen! Ja täyttää paljon paremmin vatsan. Syön n. klo 8 aamiaiseni, ja kestän hyvin aina klo 13:30 asti syömättä mitään siinä välissä. 1,5 dl riittää kahdelle oikein hyvin. Tämä on edullinen.
Kirsi Vaali –
Aiemmin mielestäni hirssipuuro maistui paperille. Nyt ei todellakaan! Sitäpaitsi tässä jos jaksat tehdän sen 20 min keittämisen, niin 2 hengen puuroon riittää 1,5 dl kokonaisia suurimoita ja kyllä tulee riittävä annos! Siihen vielä marjat lisäksi, niin muuta ei tarvita!
Kirsi Vaali (varmistettu kirjoittaja) –
Aiemmin mielestäni hirssipuuro maistui paperille. Nyt ei todellakaan! Sitäpaitsi tässä jos jaksat tehdän sen 20 min keittämisen, niin 2 hengen puuroon riittää 1,5 dl kokonaisia suurimoita ja kyllä tulee riittävä annos! Siihen vielä marjat lisäksi, niin muuta ei tarvita!
j_r.osterlund (varmistettu kirjoittaja) –
Jokapäiväisessä käytössä puuroksi tehtynä. Helppo valmistaa ja koko perheen herkkua!