KAAKAOMASSA ON SUKLAALEIPURIN VAKIOVARUSTE
Kaakaomassa on suklaaleipurin paras ystävä! Kaakaonibseistä kivimyllyllä jauhettu kaakaomassa on samettinen suklaaelämys, jota on helppo käyttää palasina, rouheena tai sulatettuna jälkiruoissa ja smoothieissa. Voit valmistaa kaakaomassasta omaa raakasuklaata, sulattaa sitä kastikkeeksi jälkiruokiin, palastella koristeeksi tai hyödyntää rouheena taikinoissa tai myslin, granolan ja tuorepuuron seassa. Kaakaomassaa voi kaakaojauheen tapaan hyödyntää myös suolaisessa ruoanlaitossa. Monissa maissa suklaata hyödynnetään marinoinnissa sekä pinnalle hierottavien mausteseoksien seassa. Siitä valmistetaan myös suolaisia kastikkeita lihalle ja kasviksille.
ALKUPERÄ
Foodinin kaakaomassa valmistetaan kaakaopavuista, joita viljellään Etelä-Amerikan auringon alla. Criollo-alkuperäislajikkeen juuret ulottuvat syvälle Perun Amazonian vehreisiin sademetsiin, jossa pienet perheyhteisöt viljelevät kaakaopapuja vastuullisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti. Yhteisöjen kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä, ja viljelymenetelmiä kehitetään tarjoamalla koulutusta ja puitteet parhaaseen mahdolliseen viljelyyn. Näin kaakaoviljelijöiden elanto turvataan, heille varmistetaan reilu korvaus, ja heidän lapsensa pystyvät käymään koulua.
Meidän kaakaopapumme viljellään pienten perheviljelijöiden toimesta, joiden kanssa tarkkaan valitut hankkijakumppanimme tekevät tiivistä yhteistyötä. Massatuotantoon liittyvät tyypilliset eettiset ongelmat kuten lapsityövoiman käyttö on siis hyvin paljon tarkemmin kontrolloitua.
Kumppanimme paikan päällä vastaavat koulutuksen, terveydenhuollon ja muiden viljelijäyhteisöjä tukevien toimintojen toteutumisesta, näihin lukeutuu myös lasten koulunkäynti. Jo Organic-sertifikaatti takaa luonnon, eläinten ja ihmisten oikeudenmukaisen ja reilun kohtelun. Kumppaneillamme on lisäksi SPP-sertifikaatti, joka varmistaa varat lasten koulunkäyntiin ja mahdollistaa viljelijöiden toiminnan seuraamisen.
Lisätietoa SPP-sertifikaatista löydät täältä >>
VALMISTUS
Kypsien kaakaopapujen käsittely alkaa 4-5 vuorokauden mittaisesta fermentointijaksosta, jonka aikana kaakaopavun aromit kehittyvät ja sen väri muuttuu violetista kauniin ruskeaksi. Fermentoinnin jälkeen pavut kuivataan, jonka jälkeen ne ovat valmiita käytettäväksi ja jatkokäsiteltäväksi raakakaakaomassaksi. Kaakaomassa valmistetaan Jyväskylässä omalla tehtaallamme stone ground -kivimyllyssä kaakaonibsejä jauhamalla.
Raaka, luomu, maidoton. Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.
Valmistettu tehtaassa jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.