PIKA-REISHI ON ÄÄRIMMÄISEN KAUNIIN LAKKAKÄÄVÄN UUTEJAUHE
Reishi (Ganoderma lucidum) eli lakkakääpä on pitkän perinteen omaava sieni. Tuplauutettu pika-reishiuutejauhe on kasvatettu kontrolloiduissa olosuhteissa puiden kyljillä ja valmistettu uuttamalla kasaan sekä lakkakäävän vesiliukoiset että rasvaliukoiset yhdisteet. Vahva Pika-Reishi sisältää 30 % polysakkarideja, 2 % triterpenejä ja 30 % beetaglukaaneja.
Lakkakääpä mainitaan jo yli 2000 vuotta sitten kirjoitetussa Shen Nong Ben Cao Jing -teoksessa. Kääpää onkin käytetty Kiinassa ja Japanissa jo tuhansien vuosien ajan, ja se on yksi maailman tunnetuimmista ja tutkituimmista kääpäsienistä.
Lahottajasienenä tunnettu lakkakääpä kasvaa luonnossa lehtipuilla valkolahottajana, useimmiten lehdoissa ja kosteissa metsissä. Lahossa puunrungossa kasvavalla lakkakäävällä on poikkeuksellisesti jalka, toisin kuin useimmilla lahottajasienillä.
Ulkonäöltään äärimmäisen kaunis, sarvimainen reishi on villinä luonnossa suhteellisen harvinainen ilmestys, jonka vuoksi lakkakääpää on alettu viljelemään.
Suositeltu vuorokausiannos: ½ tl. Sekoita uutejauhetta haluamasi nesteen kanssa, suosittu käyttötapa on nauttia reishiä lämpimänä kahvin ja teen tapaan.
Tuplauutettu reishiuutejauhe on valmistettu keittämällä reishistä vesiliukoiset ainesosat ja alkoholiuuttamalla uutettu alkoholiliuoiset ainesosat, jolloin saadaan vahva konsentraatio. Pika-reishimme onkin yksi vahvimmista reishiuutteista sisältäen yli 30% polysakkarideja, yli 3% triterpenejä sekä yli 30% beetaglukaaneja. Yhdestä purkista saa n. 30 litraa valmista juomaa, mikä on 130 kupillista valmista, vahvaa reishiteetä. Tuplauutettu Reishi-uutejauhe valmistetaan kolmivaiheisella kuumavesi- ja alkoholiuutolla, mikä takaa mahdollisimman konsentroidun lopputuotteen. Raaka-aineet tutkitaan ja puhdistetaan huolellisesti ennen uuttoa puhdistetussa entsyymirikastetussa vedessä, jotta solut saadaan pehmenemään hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. Raaka-aine keitetään ensin kolme kertaa kasaan, jotta vesiliukoiset yhdisteet saadaan irroitettua sienestä mahdollisimman hyvin. Tämän jälkeen konsentroitu ”liuos” laitetaan 12 tunniksi ensimmäiseen alkoholiuuttoon huoneenlämmössä, jolloin osa rasvaliukoisista ainesosista irtoaa nesteeseen. Alkoholiuutto tehdään kaksinkertaisella uutolla 65-70°C asteessa, jolloin saadaan vesi haihtumaan, mutta alkoholi ei haihdu. Näin ollen saadaan irroitettua rasvaliukoiset yhdisteet sienistä valmiiseen ”liuokseen” kuivausta varten. Alkoholi- ja kuumavesiuutteet yhdistetään Foodinin reseptiikan mukaan.
Ravintolisä / Kosttillskott. Ravintolisää ei tule käyttää monipuolisen ruokavalion korvikkeena. Ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Säilytettävä lasten ulottumattomissa / Kosttillskott ersätter inte en mångsidig kost. Doseringsanvisningen får ej överskridas. Förvara oåtkomligt för barn.
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Emilia Kopponen (varmistettu kirjoittaja) –
Erittäin riittoisa ja toimiva